koder_komno_082014

Gjør nettet sikkert: Klar deg overalt med bare ett passord

Mange nettsider krever et passord, og det er ikke lurt å bruke det samme passordet overalt. Med dette smarte programmet trenger du likevel ikke å huske mer enn ett passord.

16. mai 2014

Det begynner å bli fryktelig mange passord å huske på, eller det burde i hvert fall være det. Når vi bruker nettbanken, nettbutikker, nettpost og andre tjenester, trenger vi alltid en brukerkonto og et passord på hvert eneste sted. Mange takler det ved å finne på ett godt passord og bruke det samme passordet overalt.

Problemet er at passordet sjelden er så sikkert som vi tror og det er aldri sikrere enn det mest usikre stedet hvor vi bruker det. Det kan godt hende at en hacker aldri klarer å bryte seg inn i nettbankens dobbeltsikrede virtuelle murer og stjele passordet ditt. Men hvis du bruker det samme passordet i en nettbutikk, kan et stjålet passord derfra gi tilgang til alle de andre stedene hvor du bruker samme passord. Det er imidlertid ingen tvil om at det er vanskelig å huske 20 forskjellige kombinasjoner av innlogging og passord.

For å hjelpe hukommelsen bruker noen passord som er variasjoner over samme tema. Andre lagrer passordene på en papirlapp eller et Word-dokument. Dessverre er ingen av de løsningene spesielt sikre, men det er derimot det smarte programmet PasswordBox.

PasswordBox kan installeres i nettleseren på pc-en, samt på smarttelefoner og nettbrett. Når du har installert programmet, kan du lage komplekse passord til alle sidene som du bruker, og lagre dem i PasswordBox. Deretter trenger du bare å huske passordet til selve PasswordBox. Programmet er enkelt å bruke, og det kan også hjelpe deg med å passe på andre ting enn bare passord.

Kanskje du er interessert i...