Utpressere krever 50 millioner dollar i løsepenger
Utpressingsvirus

Bakmennene blir stadig mer skruppelløse, og kravene de stiller er skyhøye.

Hackere krever et absurd beløp

De fleste private som rammes av løsepengevirus, får et krav på 3000–10 000 kroner. Av pc-giganten Acer krever utpresserne flere hundre milloner kroner.

Acer er et merke man vanskelig kommer utenom når man er på utkikk etter ny pc. Selskapet holder til på Taiwan og har rundt 7000 ansatte. 

Størrelsen på selskapet har trolig gjort det til et attraktiv bytte for virusangrep. Da kan nemlig de urimelige løsepengekravene være høyere.

For et par dager siden kunngjorde hackerbanden REvil at de hadde tømt Acer for data. På sin egen nettside la de frem bilder av stjålne data som dokumentasjon.

> Les også: Hva er utpressingsvirus? 

Krever absurd beløp

En dataekspert har undersøkt viruset REvil-banden bruker, og han konstaterer at summen de krever i løsepenger slår alle rekorder.

50 millioner dollar – 425 millioner kroner – må Acer betale for å få informasjonen tilbake og unngå at utpresserne i stedet velger å offentliggjøre den. 

Acer utsatt for utpressing
Utpressing

En melding med krav om en sum tilsvarende 50 millioner dollar dukket opp hos Acer.

Ifølge bakmennene vil Acer få en krypteringsnøkkel som kan låse filene opp igjen, hvis de betaler. De får også en rapport om selskapets sårbarheter, og utpresserne vil slette kopier av de stjålne filene.

Hackere truer med å lekke kommunikasjon mellom Acer og banken deres.
Dokumentasjon

Kjeltringene dokumenterer datatyveriet med bilder av regneark, kontoutskrifter og kommunikasjon mellom Acer og banken de bruker.

Mulig utnyttelse af Exchange-sikkerhetshull

Sikkerhetseksperten Vitali Kremez fra franske LegMagIT har oppdaget at utpresserne nylig har angrepet en Microsoft Exchange postserver på Acers domene, og at det muligens er på den måten de har klart å infisere maskinene til Acer.

Det er i så fall første gang noen har klart å infisere pc-er med virus ved å utnytte en omfattende sårbarhet i Microsofts Exchange-protokoller

> Les også: Utpressingsvirus: Kan du motstå et angrep?

Kanskje du er interessert i...