Hackerne retter fokus mot forbrukerne
Forbrukere i fokus:

Ifølge sikkerhetsselskapet Reason Labs vil hackere sikte seg mer inn på helt vanlige mennesker i 2022.

© Shutterstock

Hackerne retter fokus mot forbrukerne

Det kan tyde på at hackere vil sikte seg mer inn på vanlige forbrukere i 2022 enn de gjorde i 2021, da bedrifter var et yndet mål for IT-kriminelle.

7. mars 2022 av Martin Lorentsen

2022 er sannsynligvis året da du for alvor må beskytte deg mot hackere. 

Så langt har det hovedsakelig vært bedrifter, store som små, som har vært ofre for hackerangrep. Men nå er turen kommet til deg.

Eksperter innen digital sikkerhet anslår at IT-kriminelle vil rette flere hackerangrep mot private forbrukere i 2022 enn de har gjort tidligere.

Det avslører en analyse utført av sikkerhetsselskapet Reason Labs.

Hvis du ikke allerede er godt beskyttet mot hackerangrep, er det en svært god idé å sørge for å bli det nå.

LES OGSÅ: Hva er hacking? Og hva er forskjellen på gode og onde hackere?

Slik vil hackerne ramme deg

I en digital hverdag finnes det mange metoder som hackerne kan bruke til å angripe deg. Først og fremst vil hackerne ifølge Reason Labs utnytte markedet for kryptovaluta og NFT-kunst.

Markedet har utviklet seg dramatisk i 2021, men ikke alle er like flinke til å beskytte digitale penger og verdifulle kunstverk. Og det er bra for hackerne.

Dessuten forteller Reason Labs' 27 sider lange rapport at IT-kriminelle vil fokusere på å skade oss med adware, som skal brukes til å stjele påloggingsopplysninger eller til og med sette i gang løspengevirusangrep.

LES OGSÅ: Hva er NFT-kunst?

Hackere utnytter deg

Hackere vil ifølge sikkerhetsselskapet Reason Labs med stor sannsynlighet sikte seg mer inn på å ramme vanlige forbrukere i 2022. Årsaken er at det rett og slett er lettere å få tilgang til bedriftenes viktige nettverk gjennom privatpersoner.

Selv om koronapandemien sakte er på retrett, er det fortsatt flere som jobber mer hjemmefra enn før vi ble introdusert for Covid-19, og det kan hackerne lett dra nytte av.

Siden den digitale sikkerheten hjemme ofte ikke er på nivå med bedriftenes sikkerhet, er det lettere å tvinge til seg tilgang til bedriftenes servere.

Dette gjøres for eksempel ved å lokke privatpersoner inn i nettfiske-feller og dermed overta den ansattes pålogging til nettverket på arbeidsplassen, der hackerne kan slå seg løs.

LES OGSÅ: Får du en av disse e-postene, må du være forsiktig

Beskytt deg med sikkerhetspakken

Hvis vi skal tro sikkerhetsselskapet Reason Labs, vil nettrusselen mot oss vanlige mennesker være ekstra stor i 2022. 

Derfor er det en god idé å øke den digitale sikkerheten.

Det kan du enkelt gjøre med Komputer for alles sikkerhetspakke, som blant annet inneholder programmer som beskytter mot løsepengevirusangrep og setter en stopper for virus og adware.

Du finner sikkerhetspakken i Fordelssonen, der du som abonnent kan logge på og laste ned de åtte programmene og tilhørende trinnvise veiledningene vi har laget til de enkelte programmene.

> Gå direkte til sikkerhetspakken på sikkerhetssiden vår i Fordelssonen

Kanskje du er interessert i...