Tusenvis har gått i baret og advarer mot Facebook-brukeren Jayden K. Smith, 

© charnsitr / Shutterstock.com

Ny Facebook-svindel går verden rundt

Du har kanskje hørt historien om Jayden K. Smith på Facebook. Her kan du se hva spøken går ut på og hva du bør gjøre hvis den havner blant meldingene dine.

11. juli 2017 av Emil Jensen

Han har vært en stor snakkis de siste dagene, den onde Jayden K. Smith som sender meldinger til folk, og som angivelig skal kunne hacke Facebook-kontoen din hvis du leser meldingene.

Advarselen mot «hackeren» har spredd seg som ild i tørt gress, særlig via Facebook Messenger, og den er oversatt til flere språk, med større eller mindre hell.

Ikke send meldingen videre!

Mottar du en melding som den du ser under, er det ingen grunn til å sende den videre.  

Ifølge britiske BBC&nbsp er det ingenting som tyder på at det noensinne har eksistert en hacker ved navn Jayden K. Smith som angriper Facebook-kontoer. 

Slik ser den falske Facebook-meldingen ut:

Fortell alle kontaktene dine i Messenger at de ikke må akseptere venneforespørsler fra Jayden K. Smith. Han er en hacker og har systemet forbundet til din Facebook-konto. Hvis en av dine venner aksepterer, så sørg for at alle de andre vennene dine vet om det. Takk. Videresend meldingen slik du har fått den. Hold fingeren nede på beskjeden, og trykk på ikonet som kommer opp. Klikk på navnene på de i listen din som du ønsker å sende den til.

Facebook stopper uønskede meldinger

Facebook sørger for at man ikke kan kontakte en masse folk man ikke kjenner.

Man blir ganske enkelt stoppet automatisk, så det er ingen grunn til å frykte Jayden K. Smith eller liknende hackere.

Du skal selvfølgelig alltid være årvåken og bruke sunn fornuft hvis du blir kontaktet av noen du ikke kjenner på Facebook, akkurat som du skal alle andre steder på (og utenfor) internett.

Her er det altså snakk om en bløff, der et spøkefullt individ får en eller annen glede ved å spamme venner og kjente med meldinger.

Saken har naturligvis også fått andre spøkefugler til å more seg, og det har blant annet medført en meme:

Den mest ensomme mannen på Facebook. Skal man tro denne falske Facebook-meldingen, er det neppe mange som aksepterer hans venneforespørsel …

Kanskje du er interessert i...