Du bør være oppmerksom hvis du vil være sikker på at du faktisk sparer penger på Black Friday. Sjekk prisutviklingen på varer du ønsker deg, og stol ikke blindt på "gode" tilbud.

Mange butikker hever prisen før Black Friday

Du kan gjøre et kupp på Black Friday, men mange tilbud er kunstige fordi prisen nylig har blitt satt opp. Se hvordan du følger med og gjør et kupp på Black Friday.

21. november 2018

Det gjelder å være litt på vakt hvis du har tenkt å investere i ny flatskjerm, oppvaskmaskin eller kjøleskap på Black Friday.

Sjekk at butikkene oppgir både salgspris og førpris, slik at du har noe å sammenligne med. Er det for eksempel et produkt du har planlagt å kjøpe en tid, kan du sjekke prisene på produktet i tiden før Black Friday. Da får du et mer realistisk bilde av hvor godt tilbudet egentlig er.

Ifølge prisguiden.no har nemlig kunstige høye priser vært vanlig på Black Friday de siste årene. Begreper som ”superbillig” og ”knallkjøp”, behøver ikke å bety at det stemmer. Den som roper høyest er ikke nødvendigvis billigst – det kan hende at de bare er flinke til å rope.

I Norge har vi også en streng salgsmarkedføringslov. Det skal være solgt et visst antall varer til førpris de siste seks ukene før et salg. Butikker kan altså ikke sette opp prisen noen dager før salget, og så tilby en kunstig stor besparelse.

Les også: Slik unngår du å bli lurt på Black Friday

Bruk sunn fornuft – det er penger å spare

Vårt beste råd hvis du vil gjøre et kupp på fredag, er å ta det litt med ro.

Planlegg hva du ønsker å kjøpe; sjekk prisutviklingen på varen og sett et prisvarsel, slik at du blir varslet når prisen på varen faller.

Følg med på hjemmesider som prisjakt.no og prisguiden.no. De hjelper deg med å finne tilbud. Sidene har også verktøy som blant annet viser prisutvikling, de beste tilbudene og hvilke butikker som har salg.

Du kan også følge begge sidene i appene deres som finnes til både Android og iPhone.

> Er du i tvil om hva du skal kjøpe? Sjekk produktanmeldelsene våre i Testsonen

Sikre pc-en på Black Friday

Hvis du er på jakt etter gode tilbud på Black Friday, kan det være smart å sørge for at pc-en har et godt sikkerhetsprogram.

Det er nemlig ikke bare butikker, men også svindlere som benytter seg av den populære salgsdagen. Du kan oppleve kryptiske tilbud og meldinger i innboksen som kun har til hensikt å skaffe seg tilgang til maskinen via skadevare, virus og andre trusler..

Det beste Black Friday-tilbudet kan derfor være en god sikkerhetspakke til pc-en.

Komputer for alle har valgt ut en håndfull gode sikkerhetsprogrammer som vi har testet og klargjort for abonnentene. Programmene leveres med grundige veiledninger, slik at de er lette å installere på pc-en.

> Få full tilgang til sikkerhetspakken og mange andre programmer i vår Fordelssone allerede i dag. Prisene starter fra kroner 29,-. Se tilbudene her.

Kanskje du er interessert i...