Virus Alert

Se hvordan du fjerner skadelige apper fra telefonen.

© Shutterstock

Slett disse appene fra telefonen

Sikkerhetsselskap har oppdaget 29 Android-apper som infiserer telefonen med annonser. Sjekk om du har lastet ned noen av de skadelige appene, og se hvordan du blir kvitt dem.

3. september 2020 av Niklas Ernst

Ikke sjelden må vi advare om skadelige apper som kan infisere telefonen med forskjellige former for djevelskap.

> Les også: Farlige apper lastet ned av over 4,5 millioner brukere

Nå er det på tide igjen, ifølge sikkerhetsselskapet White Ops. Denne gangen dreier det seg om ikke færre enn 29 apper til Android. Til sammen har de blitt lastet ned over 3,5 millioner ganger.

Problemet med de 29 appene er at de inneholder annonser som brukeren blir bombardert med så snart appen er installert på telefonen.

I tillegg er mange av appene lagd slik at ikonet forsvinner med en gang appen er installert, og det gjør de enda vanskeligere å fjerne dem fra telefonen.

> Les også: Beskytt deg mot spionprogrammer på telefonen

Hver enkelt av de mest populære appene, som Square Blur Photo, Photo Blur og Smart Photo, er lastet ned over 500 000 ganger. Nederst i denne artikkelen finner du en liste over de 29 appene du bør slette hvis du har dem installert på telefonen.

Slik fjerner du en skjult app

Har du en av de 29 appene på telefonen, kan det som sagt være vanskelig å fjerne den. Appen kan være skjult, slik at du ikke finner den der du vanligvis finner apper.

For å få fjernet disse må du bruke en annen fremgangsmåte. Gjør som følger: 

Gå til telefoninnstillingene og trykk på Apper og varsler. Velg deretter Se alle appene. Velg appene du vil fjerne, og trykk på Avinstaller. Nå er appen slettet fra telefonen.

Kanskje du er interessert i...