Blokker nummer på iPhone og Android.

Svindeltelefoner er en plage som dessverre ikke ser ut til å forsvinne. Heldigvis kan du blokkere telefonnumrene på iPhone og Android-telefoner.

© Shutterstock

Slik blokkerer du telefonnummer på iPhone og Android

Svindeltelefoner fra falsk brukerstøtte hos Microsoft er en plage som ikke ser ut til å forsvinne. Nye tall viser tvert imot at problemet ser ut til å vokse. Heldigvis kan du blokkere bestemte telefonnumre.


De er nesten ikke til å unngå. Hver eneste dag blir det foretatt tusenvis av oppringninger som er ren svindel.

I 2018 ble det foretatt over 17,7 millioner telefoner som forsøkte å lure deg, i følge Truecaller, et svensk selskap som jobber med å identifisere telefonsamtaler.

Å hindre at du blir plaget av en pågående liksommedarbeider fra Microsoft eller annen brukerstøtte, kan virke nesten umulig å unngå.

Det finnes dessverre ingen effektiv løsning som hindrer alle forsøk på telefonsvindel.

Slik unngår du svindeltelefoner

Hvis du har vært ute for samtaler du helst vil unngå flere av, kan du i det minste sørge for at du ikke blir ringt opp fra samme nummer igjen.

Det kan du gjøre ved å blokkere telefonnummeret svindelforsøket kom fra. Her viser vi hvordan du blokkerer telefonnumre på iPhone og Android. 

> Les også: Tulletelefoner du bør være oppmerksom på

Blokker nummer på iPhone

Vil du blokkere et telefonnummer på iPhone, åpner du først samtaleappen ved å trykke på symbolet med telefonrøret.

Under Sist brukte finner du telefonnummeret du vil blokkere og klikker på i-en på høyre side, blar ned til og trykker på Blokker.

Blokker nummer på Android-telefon

Metoden varierer litt for Android-telefoner.

Felles for telefonene er at du må åpne samtaleappen ved å trykke på symbolet med telefonrøret.

Her må du finne listen over de siste samtalene. På noen telefoner må du trykke på i-en på siden. På andre kan det være at du må trykke på selve nummeret før i-en dukker opp.

Deretter kan du blokkere nummeret nederst i høyre hjørne, eller det kan tenkes at du må åpne en liste for å blokkere eller svarteliste telefonnummeret.

> Les også: Undersøkelse om svindeltelefoner og -epost

Kanskje du er interessert i...