3 cryptoprevent komno 062016

Beskytt deg mot utpressingsvirus med programmet CryptoPrevent

Programmet CryptoPrevent blokkerer farlig programmer og sørger for at du ikke blir et offer for utpressingsvirus, de verste truslene på internett.

8. april 2016

Betal nå, eller si farvel til alle dine uerstattelige dokumenter og bilder. Blir du rammet av utpressingsvirus, må du enten betale deg ut av problemet eller miste dyrebare filer. Når dokumenter og bilder først er tatt som gisler, er det nemlig ikke annet å gjøre enn å betale.

Viruset krypterer filene med den nyeste krypteringsteknologien, og dermed er det i praksis ikke mulig å få dem tilbake uten å betale bakmennene for krypteringsnøkkelen.

Selv FBI har lite å stille opp med mot de ondsinnede programmene og anbefaler at du ganske enkelt betaler. En amerikansk politimyndighet valgte også å betale da de ble offer for et vellykket virusangrep av denne typen.

Det eneste vernet mot denne trusselen er et forebyggende forsvar som hindrer at viruset får tilgang til filene dine, og det får du hjelp med i denne artikkelen. Her finner du også fem gode råd om hvordan du unngår at utpressingsviruset i det hele tatt finner frem til pc-en din:

  • Vær kritisk når du åpner epostmeldinger, og last aldri ned filer du ikke har full tillit til.
    • Sørg for å ha en god sikkerhetspakke på maskinen for å beskytte deg mot trulser av alle typer.
    • Oppdater alltid programmene dine, slik at kriminelle ikke kan utnytte sårbarheter i utdaterte versjoner.
    • Pass deg for plutselige, automatiske nedlastinger når du besøker en hjemmeside.
    • Ta en fysisk sikkerhetskopi av alle bilder og dokumenter.

> Last ned Cryptoprevent [> Gratis antivirus er ikke gratis](https://komputer.no/antivirus/gratis-antivirus-er-ikke-gratis "Gratis antivirus er ikke gratis")

Kanskje du er interessert i...