Google Pixel Fold kan brettes sammen på midten
Google Pixel Fold:

Googles nye telefon kan brettes på midten og kan dermed brukes som nettbrett.

© Google

Google Pixel Fold kan brettes sammen på midten

Googles nye flaggskiptelefon har et hemmelig våpen: en brettbar skjerm som på et øyeblikk kan gjøre telefonen til et nettbrett du kan ha i lomma. Men slikt koster.

12. mai 2023 av Niklas Ernst

Før Googles årlige utviklerkonferanse, Google I/O, er det spesielt én ting som har fått teknologiinteresserte, analytikere og medier til å gjette, spekulere og diskutere: Er det i år Google setter alle kluter til og lanserer en brettbar telefon?

Og svaret på det spørsmålet har nå vist seg å være et rungende «Ja». 

Google Pixel Fold heter den nye telefonen, som er halvt telefon og halvt nettbrett.

LES OGSÅ: Her er de største nyhetene i Android 14

Stor brettbar skjerm på Google Pixel Fold

Når du ser Google Pixel Fold forfra, ser den ut som en vanlig telefon. Men når du åpner den, får du en innvendig 6,7" stor skjerm som nærmest får telefonen til å se ut som et lite nettbrett.

LES OGSÅ: Få god plass på Android-mobilen

Dette er mulig fordi den innerste skjermen ikke er av glass, slik vi er vant til på moderne smarttelefoner. Her er det brukt en OLED-skjerm som er så tynn at den kan bøyes.

Skjermen er kledd med et tynt lag glass og en plastfilm på toppen, og dermed kan du brette telefonen sammen slik at du skjuler den innvendige skjermen.

Dette stiller store krav til mekanikken og hengslene som holder de to delene av telefonen sammen. Ifølge Google er imidlertid Pixel Fold den mest holdbare brettbare telefonen på markedet, og den er blant annet vanntett.

Mobilen Google Pixel Fold kan brettes sammen på midten
Google Pixel Fold:

Nye Pixel Fold ser ut som en helt vanlig telefon, inntil du bretter den ut og får en stor, flott skjerm. 

© Google

Skal konkurrere med Samsung

Den ytterste skjermen har en oppløsning på 1080 x 2092 piksler, mens den innerste og største skjermen har en oppløsning på 2208 x 1840 piksler.

LES OGSÅ: Google Play Butikk vrimler av falske apper

Det gir den et litt annerledes skjermformat enn den umiddelbare konkurrenten Samsung og deres Galaxy Z Fold 4.

Der Samsungs telefon er noe høyere når den er lukket og har et mer kvadratisk format når den er åpen, ser nye Pixel Fold i større grad ut som en vanlig telefon når den er lukket, mens skjermen er mer rektangulær når den åpnes.

LES OGSÅ: Slik sikrer du Android-telefonen

Og til forskjell fra Samsungs telefon kan Googles telefon brettes helt sammen når den er lukket, mens Samsungs telefon har et mellomrom mellom de to skjermene. Det gjør visstnok at telefonen føles mer som en «vanlig» telefon.

Spesifikasjonene på Googles nye brettbare Pixel Fold:

  • Utvendig skjerm: 5,8" (OLED)
  • Innvendig skjerm: 7,6" (OLED)
  • Prosessor: Tensor G2
  • RAM: 12 GB
  • Lagringsplass: 256/512 GB
  • Kameraer: Hovedkamera (48 MP), ultravidvinkel (10,8 MP), telefoto (10,8 MP), utvendig frontkamera (9,5 MP) og innvendig frontkamera (8 MP).

Googles nyeste og raskeste brikke

Inne i telefonen sitter Googles egen prosessor Tensor G2, som er Googles mest avanserte og kraftigste brikke. Den følges av 12 GB RAM og enten 256 eller 512 GB lagringsplass, mens hovedkameraet er på 48 megapiksler.

LES OGSÅ: Android-telefoner får snart et stort problem

Hvis du er sugen på Googles nye brettbare mobil, er det imidlertid dårlige nyheter. I første omgang blir det bare mulig å kjøpe telefonen i USA, Storbritannia, Japan og Tyskland, og altså ikke på det nordiske markedet.

Her vil prisen starte på 1 899 euro, eller godt over 20 000 kroner hvis du kjøper den fra utlandet.

Du kan se en presentasjon av telefonen i videoen her:

 

Kanskje du er interessert i...