En eldre kvinne som ser irritert på mobiltelefonen
Google Verified Calls

Verified Calles, en ny teknologi fra Google, gjør det lett å se hvem som ringer.

© shutterstock

Google Verified Calls: Se hvorfor selskaper ringer

Snart kan Google hjelpe deg med å se om en samtale fra et ukjent nummer er viktig eller ei. Slik blir det lettere å identifisere viktige samtaler.

2. juli 2020 av Martin Haverholm

Det er et sjansespill å ta telefonen når et ukjent nummer ringer. Som oftest er det noen som vil gi deg et tilbud på noe du allerede har, men andre ganger kan det faktisk være noe viktig.

Med "Verified Calls”, en ny funksjon fra Google, blir det lettere å se om du bør svare.

Funksjonen viser nemlig både hvilket selskap som ringer og hva samtalen dreier seg om. Det kan for eksempel være en håndverker som skal avtale et tidspunkt, eller en telefonselger.

Formålet er enkelt. Det skal gjøre det lettere for deg å avgjøre om du bør svare eller ikke. Dermed unngår du å gå glipp av viktige samtaler.

> Les om svindeloppringing, også kalt vishing 

Hvordan fungerer Google Verified Calls?

"Verified Calls" vil være en tjeneste som benyttes av selskaper som har vært gjennom en godkjenningsprosess hos Google, slik at sjansene for at systemet skal misbrukes er liten.

Når selskapet ringer, vil samtalen bli ført gjennom servere hos Google for å verifisere at selskapet er det de påstår å være. Først da blir samtalen, med informasjon om formålet med den, omdirigert til deg. Få minutter senere vil nummeret ditt bli slettet fra Google-systemene.

Funksjonen er ennå ikke lansert, og på nåværende tidspunkt er det ikke avklart når den vil være tilgjengelig for norske brukere. Google har imidlertid opprettet en hjelpeside på engelsk, så mye kan tyde på at funksjonen er like rundt hjørnet.

> Les også: Slik blokkerer du samtaler på Android og iPhone

Kanskje du er interessert i...