Samsung Galaxy S10

Galaxy-serien fyller 10 år i 2019. Det feires med den nye Samsung Galaxy S10.

© Samsung

Så god er Samsung Galaxy S10

Samsung har nettopp lansert supertelefonen Galaxy S10, og den har imponerende spesifikasjoner.

20. februar 2019 av Morten Skeldal Østergaard

Samsung feirer Galaxy-seriens 10 årsdag ved å lansere supertelefonen Samsung Galaxy S10.

Helt siden den første Galaxy-telefonen har Samsung vært med i fremste rekke. Selskapets telefoner er blant de beste, men konkurransen er hard fra kinesiske utfordrere som Huawei og OnePlus.

Derfor er alle krefter satt inn i lanseringen av Samsung Galaxy S10, og telefonen har imponerede spesifikasjoner.

 Samsung Galaxy S10

Ifølge spesifikasjonen har Samsung Galaxy S10 skjerm som går ut til kanten. Det er også lagt vekt på god lyd. Vi gleder oss til å teste den nye toppmodellen.

© Samsung

Ny teknologi i Galaxy S10

Akkurat som med Huawei Mate 20 Pro kan du lade andre telefoner trådløst ved å holde telefonen som skal lades, mot baksiden av Samsung Galaxy S10.

Skjermen er på 6,1 tommer og fyller nesten hele fronten.

Fingertrykksleseren er bygd inn i skjermen, men denne leser fingeravtrykket ditt med ultralyd i stedet for lys som benyttes i andre telefoner.

Det ER et kamera på fronten, men det er nesten ikke synlig. På baksiden sitter en standardlinse samt vidvinkel- og telelinse.

Én ting skuffer med Samsung Galaxy S10 

Samsung har montert den gode gamle, analoge hodetelefonutgangen i Samsung Galaxy S10. Mange konkurrenter har tatt farvel med denne løsningen og heller satset på trådløs lyd. 

Som den første smarttelefonen er Samsung Galaxy S10 kompatibel med den nyeste trådløse standarden, WiFi 6. Standarden kommer til å bli normen i løpet av 2019.

Alt i alt ser Galaxy S10 lovende ut på papiret, men vi venter selvfølgelig med den endelige dommen til vi har testet den selv.

Basert på våre erfaringer med de siste modellene i serien, så er vi likevel skuffet over å se at den stort sett ubrukelige digitale assistenten Bixby fremdeles har en egen knapp på telefonen.

> Les test av Samsung Galaxy S9+ i Testsonen.

Prisen på Samsung Galaxy S10 starter på 8000 kroner, og telefonen kan forhåndsbestilles i flere butikker. 

Se Samsungs presentasjonsvideo av Samsung Galaxy S10 her:

Kanskje du er interessert i...