beste sms-app Android

Velger telefonen din feil app til å åpne tekstmeldinger? Bytt til en bedre sms-app.

Slik bytter du sms-app på Android-mobilen

Har du flere apper til kommunikasjon på mobilen, har du sikkert opplevd at tekstmeldinger dukker opp i nye, overraskende apper. Vi viser hvordan du velger standardapp til tekstmeldinger.

23. juni 2019 av Steffen Nielsen


Facebook Messenger. WhatsApp. Viber. 

Mange apper på Android-mobilen spør om å bli standardapp til tekstmeldingene dine i stedet for den innebygde meldingsappen som kommer med telefonen.

Når du installerer en kommunikasjonsapp, for eksempel Facebook Messenger, spør den om å bli appen du bruker til tekstmeldinger. Og hvis du kommer til å svare ja til dette, besvarer du plutselig alle tekstmeldingene dine i en app som ikke er den optimale til dette.

Heldigvis er det lett å bytte standardapp for tekstmeldinger i Android-innstillingene.

Slik bytter du standardappen

Her viser vi deg hvordan du velger ny sms-app på Android-telefonen.

De konkrete anvisningene i eksempelet stammer fra en OnePlus-telefon, men metoden er stort den samme på alle Android-modeller. 

  1. Gå til innstillingene
  2. Velg Apper og varsler
  3. Velg Standardapper
  4. Gå ned til sms-app og velg den
  5. Nå velger du hvilken app du heretter vil lese tekstmeldinger i

Du kan alltid gå tilbake til innstillingen hvis en ny kommunikasjonsapp skulle komme til å "kapre" tekstmeldingene dine igjen.

> Les også: Slik styrer du apptillatelser på mobilen

Skriv tekstmeldinger fra pc-en

Visste du at du ikke trenger å skrive tekstmeldingene dine på mobilen?

Du kan faktisk gjøre det fra pc-en. Det nye smarte Windows-verktøyet Din Mobil virker sammen med en smart app til Android som gjør at du kan sitte i ro og mak med en stor skjerm og et tastatur og skrive tekstmeldingene dine.

Din Mobil gjør kontakt mellom mobilen og pc-en mye lettere og er faktisk en genial Android-funksjon. I det nye bladet har vi en veiledning som viser hvordan du kobler sammen en Android-mobil og en Windows-pc.

> Les guiden i Fordelssonen (kun for abonnenter)

Kanskje du er interessert i...