Facebook Messenger, Microsoft Messenger, Messenger

Facebook Messenger gjør det lettere å nettprate.

Hva er Facebook Messenger?

Facebook Messenger er et "chat"- eller nettpratverktøy som finnes til både mobil og pc, og du kan bruke det selv om du ikke er på Facebook.

12. november 2019 av Steffen Nielsen

Navnet "Messenger", som er engelsk for budbringer, er så populært at både Microsoft og Facebook har valgt å bruke det til tjenestene sine. 

Tidligere mente man gjerne Microsoft-programmet Windows Live Messenger når man snakket om Messenger. 

Windows Live Messenger ble imidlertid lagt ned i 2012, da det ble integrert i Skype. 

Allerede i 2011 lanserte Facebook sin egen Messenger. Det har blitt verdens suverent mest populære meldingsprogram, og derfor er det i dag utelukkende Facebook Messenger man mener når man snakker om denne Facebook-appen eller -tjenesten.

Hva er Facebook Messenger?

Facebook Messenger eller til hverdags bare Messenger er en tjeneste som leveres av Facebook.

Forskjellen på de to er at man i Facebook, enten du bruker det i en nettleser på pc-en eller som en app på mobilen, kommuniserer med alle dine venner (og kanskje noen uvenner) i store åpne eller halvåpne fora, mens du i Facebook Messenger snakker med én eller noen få venner i private samtaler. 

Facebook Messenger er optimalt til for eksempel å sende hverandre koblinger, korte praktiske beskjeder eller å føre lengre uformelle samtaler. 

Hva du skriver til kontaktene dine, blir mellom deg og samtalepartneren når dere skriver i Facebook Messenger.

Slik finner du Facebook Messenger på pc-en

Messenger en del av Facebook i nettleseren på en pc. 

Du finner Messenger-panelet nederst i høyre hjørne av Facebook-siden. Du kan også innlede en ny samtale ved å velge Melding på mottakerens Facebook-side. 

TIPS! Hvis du vil åpne et større vindu til samtalen, velger du tannhjulet fulgt av Åpne i Messenger. Dermed har du hele nettleservinduet å boltre deg på når du skriver.

Her får du også tilgang til de bildene og filene du har delt i en samtale, og det er lett å søke seg frem til enkeltmeldinger i en samtale. 

Slik finner du Facebook Messenger på mobilen

Du kan også bruke Facebook Messenger på mobilen. 

Appen finnes til både iPhone (her) og Android-telefoner (her).

Vær klar over at du kan bruke Facebook Messenger-appen uten å ha en Facebook-konto. Installer appen, oppgi epostadresse eller telefonnummer og opprett en konto. Dermed kan du nettprate med kontakter på mobilen.

Facebook Messenger er vanvittig populær

Facebook Messenger er en vanvittig populær meldingstjeneste. 

Den brukes av over 1,2 milliarder mennesker, og det er ikke uten grunn. Det er blant annet lett å føre gruppesamtaler med for eksempel familien, og det er lett å navngi de enkelte samtalene slik at du lett kan søke deg frem til den som er mest relevant. 

Du kan også krydre samtalen med humørikoner, gif-er og mange andre visuelle uttrykk. Prøv selv på mobilen eller pc-en!

Kanskje du er interessert i...