Det er frustrerende når telefonen blir tregere.

Det er frustrerende når telefonen blir tregere – ofte skyldes det overflødige programmer, såkalt "bloatware".

© Shutterstock

Derfor blir mobiltelefonen tregere

Du behøver ikke å godta at mobilen blir tregere. Vi hjelper deg å få fart på smarttelefonen – enten du har en iPhone eller en Android-telefon.

17. januar 2018

Det kan være mange grunner til at telefonen blir tregere.

En av de viktigste er at du fyller den opp med apper som tar plass. Mange apper kjører også i bakgrunnen mens de for eksempel laster ned værutsikter eller synkroniserer bilder til en lagringstjeneste på nettet.

Det behøver ikke engang å være din skyld at telefonen fylles med apper. Noen produsenter har det med å fylle telefonen med mer eller mindre ubrukelige apper, såkalt ”bloatware”.

Les også: Finn appene som tapper batteriet på mobiltelefonen

Bloatware er en av synderne

"Bloatware” er mer eller mindre ubrukelige apper som ble installert av telefonprodusenten, og som ligger og tar opp plass og belaster både prosessor og minne.  

Det kan for eksempel være at app-produsenten har betalt for å få installert appen på telefonen, eller det kan være en av telefonprodusentens egne apper.  

Noen ganger kan det også være apper som Google har lagt inn i Android og for eksempel gjør deg til den "heldige" eier av to kalender-apper.

En siste mulighet er at det kanskje ikke er så mye at telefonen har blitt treg, som at tiden har løpt fra den. Hvert år kommer det nye og raskere modeller, og har du først har prøvd en nyere modell, kan den gamle føles håpløst utdatert.

Les også: Slik rydder du på telefonen

I bladet kan du lese om hvordan du gjør telefonen raskere

Uansett hva det er som gjør telefonen treg, så kan du i lese om hva du kan gjøre for å få opp farten igjen, i Komputer for alle nr. 2/2018 .  

I bladet kan du lese om hvordan du gjør telefonen raskere

Du kan for eksempel lese om hvordan du deaktiverer bloatware, se hvor krevende aktive apper er, hvordan du sletter apper, tilbakestiller minnet og mye mer. 

I Fordelssonen finner du også en gjennomtestet og sikker app, en såkalt "bloatware remover", som du kan bruke til å bli kvitt unødige programmer (kun for abonnenter).

Du kan kjøpe Komputer for alle i butikken eller tegne et abonnement nå og lese bladet med det samme ved hjelp av Wype-appen.

Akkurat nå kan du få Komputer for alle og en elegant Bluetooth-høyttaler for kun kroner 69,50. Du spare 401 kroner.

Kanskje du er interessert i...