En Android-telefon og en iPhone
iphone-android

Nå kan du få Android-systemet over på en iPhone. Vi viser deg hvordan.

© Shutterstock

Ny hack: Gjør iPhone om til Android

Takket være en gjeng programutviklere kan du nå installere operativsystemet Android på en iPhone, men det gjenstår en del før prosjektet er ferdig. Les mer om det her.

12. mars 2020 av Martin Lorentsen

Android eller iPhone? Det er det vanlige spørsmålet når noen lurer på hva slags telefon du har. Nå kan du faktisk svare begge deler.

Programvareutviklere ved selskapet Corellium har nemlig gjort det mulig å kjøre operativsystemet Android på iPhone. Det skriver Forbes.

"Jailbreak" er navnet på metoden som kan få en iPhone til å oppføre seg som en Android-telefon, men "jailbreaket" er langt fra ferdigutviklet.

Les også: Er Android sikrere enn iPhone?

Project Sandcastle

"Project Sandcastle" er navnet på det ambisiøse projektet fra Corellium som kan få en iPhone til å kjøre operativsystemet Android. 

Ifølge Corellium kan du bare bruke Android-systemet på en Apple-telefon hvis du har en iPhone 7, iPhone 7 plus eller en iPod Touch. Det vil imidlertid komme flere muligheter.

"Project Sandcastle" er nemlig ikke ferdigutviklet. Du kan derfor ikke regne med å få en fullstendig Android-opplevelse på en iPhone. Du kan for eksempel ikke bruke kameraet på telefonen eller installere apper fra Google Play. 

Hvis du vil prøve det på en iPhone 7 eller iPhone 7 Plus, kan du laste ned beta-versjonen fra hjemmesiden til projektet. Der kan du også lese mer om teknikken bak prosjektet. Du bør imidlertid bare prøve dette på en telefon du ikke bruker lenger.

> Les også: Her klarer iOS seg bedre enn Android

Saksøkt av Apple

Det har ennå ikke kommet reaksjoner fra Apple på "Project Sandcastle", men det er neppe noe de bifaller.

Apple har allerede en rettsak i gang mot Corellium, der de anklager selskapet for blant annet å ha stjålet koder som Apple har opphavsretten til.

Stifterne av Corellium virker likevel ikke særlig skremt av søksmålet fra Apple. I forbindelse med lanseringen av "Project Sandcastle" uttalte selskapet seg også kritisk om Apple.

"Apples markedsdominans gir dem lov til å bestemme alt fra hvilke apper de tillater lastet ned, til hvor mye de betaler utviklerne. Corelliums beslutning om å kjøre Android på iPhone vil gi kundene et godt alternativ til Apples App Store og iOS”, sa Corelliums advokat til magasinet Forbes. 

Allerede for ti år siden begynte folkene bak Corellium å kjøre Android på den første iPhone-modellen. Den gangen tok det dem ett år før det virket. "Project Sandcastle" var derimot ferdig på under en måned.

> Les også: iPhone-apper med skadevare funnet i Apples App Store

 

Kanskje du er interessert i...