Snart kan du bruke Face ID på iPhone selv om du bruker munnbind
Face ID og munnbind:

Det har lenge vært vanskelig å bruke Face ID på iPhone hvis du bruker munnbind. Men nå kommer det snart en løsning.

© Shutterstock

Snart fungerer ansiktsgjenkjenning med munnbind

Har du en iPhone, kan du snart bruke ansiktsgjenkjenning selv om du bruker munnbind. Og det skal visstnok fungere overraskende bra.

7. februar 2022 av Martin Lorentsen

Koronapandemien har skapt mange utfordringer.

I store deler av verden har det for eksempel lenge vært et krav om å bruke munnbind på restauranter, kjøpesentre, fly, flyplasser og mange andre steder.

Munnbindene, som vanligvis er forbeholdt leger og kirurger, har vært en kilde til store frustrasjoner blant mange, for de kan være ganske ubehagelige å bruke i flere timer. For noen hemmer de også pustingen.

Et av de mindre problemene, men som fortsatt er veldig irriterende, er at munnbindene har gjort det umulig å bruke ansiktsgjenkjenning på mobilen.

Men dette problemet ser nå ut til å bli løst – i hvert fall hvis du har en iPhone.

LES OGSÅ: Korona-app hjelper deg i Europa

Problemer med Face ID og munnbind

Ansiktsgjenkjenning, som på iPhone kalles Face ID, brukes for eksempel til å låse opp mobilen og  bekrefte et kjøp med for eksempel  Apple Pay eller MobilePay.

Det krever bare at du ser på mobilen, og så leser den av ansiktet ditt i stedet for at du må taste inn en kode.

Men funksjonen, som finnes i mange nyere mobiltelefoner, har vært utfordrende når det gjelder munnbind. Den gjenkjenner ganske enkelt ikke ansiktet ditt fordi det er delvis tildekket.

I stedet har du vært nødt til å ta av deg munnbindet og dermed bryte restriksjonene, eller låse opp mobilen på den gammeldagse måten ved å taste inn en sekssifret kode.

Men med en kommende oppdatering til iOS blir det mulig å bruke Face ID på iPhone, selv om ansiktet er delvis dekket av et munnbind. 

LES OGSÅ: Face ID lurt av silikonmaske

Face ID med munnbind i ny iOS-oppdatering

Det er oppdateringen iOS 15.4 som sikrer at du kan bruke Face ID med munnbind i tiden fremover. Du må imidlertid ha en nyere iPhone for å bruke funksjonen.

De kompatible modellene er iPhone 12, 12 mini, 12 Pro, 12 Pro Max, iPhone 13, 13 mini, 13 Pro og 13 Pro Max.

Oppdateringen er for tiden kun tilgjengelig i en betaversjon og blir testet. Det er ennå ikke kjent når den endelige versjonen sendes ut til brukerne.

Når iOS 15.4-oppdateringen kommer, blir det enkelt å aktivere funksjonen. Betatestere melder at muligheten dukker opp automatisk når du installerer oppdateringen. Ellers aktiverer du den bare i innstillingene for Face ID.

Apple understreker at Face ID er mest nøyaktig når du bruker hele ansiktet, men de har ikke sagt direkte at Face ID med maske er mindre sikkert.

Bruk ansiktsgjenkjenning på iPhone med munnbind
Face ID med munnbind:

Den nye funksjonen «Face ID With a Mask» på iPhone gjør det mulig å låse opp mobilen med ansiktet – selv om du bruker munnbind. 

Fungerer overraskende bra

En journalist fra The Verge har testet funksjonen i betaversjonen, og forteller at han er positivt overrasket over hvor godt den fungerer – også med forskjellige typer munnbind, briller og til og med en skimaske.

Han forklarer at det krever noen ekstra skanninger av ansiktet hvis du bruker briller. Men så kunne han til gjengjeld ikke få tilgang til mobilen hvis han hadde brukt andre briller enn de han allerede hadde skannet inn.

Han klarte i tillegg å åpne iPhone iført skimaske og topplueetter skanning av masken. Det er gode nyheter for de som skal på skiferie i tiden som kommer.

LES OGSÅ: Er ansiktsgjenkjenning sikrere enn fingeravtrykksleseren?

Kanskje du er interessert i...