Minnepinne hevder å beskytte mot 5G-stråling

Et britisk selskap mener å ha oppfunnet en minnepinne som beskytter mot 5G-stråling. Myndighetene er ikke imponert.

© BioShield

Minnepinne hevder å beskytte mot 5G-stråler

Det britiske selskapet BioShield hevder å selge en "krystallminnepinne" som beskytter deg og pc-en mot 5G-stråling fra telemaster.


En utbredt skepsis mot 5G, neste generasjons mobilnett, har i den siste tiden ført til nedbrente telemaster mange steder i verden.

På kritiske sider, for eksempel på Facebook, kan man lese at skeptikerne mener at det er en forbindelse mellom både korona, kreft, andre alvorlige sykdommer og den nye teknologien.

Undersøkelser har imidlertid konkludert med at 5G ikke sender ut mer eller mer skadelig stråling enn forgjengerne 4G og 3G, snarere tvert imot.

Danner et 5G-skjold rundt pc-en

Nå har det britiske firmaet BioShield lansert en minnepinne som skal danne et skjold rundt deg og pc-en, slik at de påstått farlig 5G-stålene ikke kan nå deg.

Den kan du kjøpe på selskapets hjemmeside til nesten 3400 kroner. En lav pris å betale hvis minnepinnen faktisk beskytter mot de påståtte farene.

Les også: Stor test: 5G er ikke farlig

Minnepinne mot 5G-stråling.

Denne minnepinnen kan ifølge et britisk selskap beskytte deg mot 5G-stråling. 

Hvordan virker den?

Selskapet bruker flere uttrykk som høres "vitenskapelige" ut for å beskrive minnepinnen.

De skriver blant annet at den blir aktivert gjennom "kvantum-oscillering som får pinnen til å reharmonisere de forstyrrende frekvensene som oppstår i mylderet av enheter som kobler seg på 5G-nettverket".

De skriver også at minnepinnen er en bærbar "holografisk nanolagsskatalysator" og bør brukes i nærheten av enheter som utstråler EMF, altså elektromagnetisk stråling.

Her i redaksjonen er vi ikke sikre på hva det betyr, med det høres ... imponerende ut, eller som kvasivitenskapelig svada.

På hjemmesiden viser BioShield illustrasjoner av beskyttelsen i bruk.

Beskyttelse mot 5G-stråling

Minnepinnen til nesten 3400 kroner skal ifølge firmaet danne et skjold rundt deg og pc-en, slik at 5G-strålene ikke når deg.

© BioShield

Lik en minnepinne til 30 kroner

Det britiske sikkerhetsselskapet Pen Test Partners er ikke overbevist. Eieren Ken Munro oppdaget at man kan for eksempel via eBay kan kjøpe en identisk minnepinne fra Kina.

Den kinesiske utgaven koster rundt 30 kroner og er på 128 MB.

Pen Test Partners kjøpte en minnepinne fra Kina og fra BioShields og sammenlignet. Den eneste forskjellen var et klistremerke med BioShields logo. Hvis teknologien deres virker, så sitter den altså i klistremerket. Det skriver britiske BBC.

Vil stoppe salget av minnepinnen

Nå vil den britiske instansen London Trading Standards samarbeide med britisk politi for å få lukket hjemmesiden der minnepinnen selges.

Stephen Knight, Operations Director for London Trading Standards, forteller til BBC at de betrakter virksomheten som svindel og minnepinnen som skruppelløst bedrageri.

Da vi skrev dette, var den magiske minnepinnen fremdeles å få kjøpt i nettbutikken til BioShields.

Kanskje du er interessert i...