Sikker telefon
© Shutterstock

Slik beskytter du den nye telefonen eller nettbrettet best mulig

Har du fått ny telefon eller nytt nettbrett? Her er 4 råd om hvordan du sikrer nyanskaffelsen best mulig.

3. januar 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

Har du fått ny telefon eller nytt nettbrett, er det smart å beskytte enheten med én gang. Sikkerhetsselskapet F-secure har her fire råd om hvordan du sikrer ny elektronikk best mulig.

Råd 1: Last kun ned apper fra offisielle app-butikker

App-butikker fra tredjeparter er ofte upålitelige og ikke på langt nær like sikre som Googles og Apples egne butikker. Derfor bør du holde deg til Apple App Store og Google-butikken når du skal ha nye apper.

Les også: De 100 beste gratisappene til smarttelefonen

Råd 2: Sikkerhetskopier data fra den nye enheten automatisk

Mange telefonprodusenter har innebygde løsninger for sikkerhetskopiering i produktene sine. Alternativt har du som abonnent på Komputer for alle 50 GB plass til sikkerhetskopiering hos den testvinnende tjenesten Keepit. Les mer her. 

Da går ikke innholdet på enheten tapt hvis du mister den.

> Bestill et abonnement her og få 50 GB plass fra Keepit

Råd 3: Bruk et antivirusprogram

Et godt antivirusprogram er like viktig å ha på telefonen eller nettbrettet som på pc-en. Du kan lese mer om gode antivirusprogram til Android her. 

Les mer om antivirusprogram

Råd 4: Bruk VPN

F-secure anbefaler at du laster ned en VPN til smarttelefonen. VPN står for Virtual Private Network, og det hindrer at aktivitetene dine på nettet blir sporet.

Ekstra: Beskytt enheten fysisk

I tillegg til disse rådene anbefaler også sikkerhetsekspertene hos F-secure at du beskytter enheten med et deksel eller en skjermbeskytter.  

Selv om det kan virke unødvendig å spandere de ekstra hundrelappene et glass som beskytter skjermen kan koste, er det ingenting sammenlignet med prisen for å reparere en knust skjerm.

Akkurat nå kan du få 2 nummer av Komputer for alle og en nødlader, slik at du aldri går tom for strøm, for kun kroner 69,50,-. 

Kanskje du er interessert i...