Football

Gratis fotball er farlig

Du bør holde deg unna hjemmesider som strømmer fotball gratis. De kan gi virus på pc-en, viser en ny undersøkelse.

19. juni 2018

Det kan være fristende å se fotball gratis på forskjellige strømmetjenester i stedet for måtte betale dyrt for tilgang til tv-kanaler. 

Det er imidlertid risikabelt å se gratis-sendinger. I tillegg til å være gratis er nemlig mange av disse sidene fulle av virus, ifølge en ny undersøkelse. 

Forskere ved Stony Brock University i USA har undersøkt flere tusen strømmetjenester og kom til at cirka halvparten av dem installerte skadevare på datamaskinen.

Særlig i forbindelse med VM-sluttspillet i Russland og andre store fotballbegivenheter er det stor fare for å bli utsatt for datakriminalitet.

"Disse sidene ser legitime ut og har ofte ha et vindu over videoen med en falsk annonse eller en falsk avspillings- eller opptaksknapp," sier Kecia Hoyt fra sikkerhetsselskapet Fidelis Cybersecurity til den britiske avisen The Independent.

Slik strømmer du kampene i VM-sluttspillet

Slik kan pc-en din bli rammet

Du utsetter altså pc-en for fare, hvis du klikker på avspillings- eller opptaksknappen.

På noen sider starter dette et ondsinnet program som installerer seg på pc-en. På andre kan du bli oppfordret til å installere et tillegg til nettleseren for å se kampen.

Tillegget vil vise farlige annonser på sider som ellers regnes som sikre, og med et klikk kan du installere virus og annen skadevare på pc-en. 

Undersøkelsen kommer ikke med forslag til løsning, ettersom nye strømmesider dukker opp så snart andre blir stengt.

Du bør kort sagt holde deg unna denne typen sider.

Se hvordan du kan strømme VM-sluttspillet uten fare for virus

Redaksjonen anbefaler: Få en komplett sikkerhetspakke nå

Komputer for alle har samlet 10 gode programmer i en komplett sikkerhetspakke. Programmene er nøye valgt ut og gjennomtestet av redaksjonen, og du kan alltid laste ned den nyeste versjonen fra bladets Fordelssone.

Til hvert program får du dessuten en grundig trinn-for-trinn-guide som hjelper deg med å sikre pc-en best mulig.

> Akkurat nå får du en utgave av Komputer for alle samt fult tilgang til Fordelssonen for kun kroner 29‚–. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...