Netflix vurderer å vise reklame i noen abonnementstyper
Netflix:

Snart kan filmen bli avbrutt av reklame hvis du velger Netflix' nye abonnement. 

© Shutterstock

Nå kan det snart bli reklame på Netflix

Strømmegiganten Netflix mister abonnenter for første gang på 10 år. Og det får selskapet til å lufte ideen om å innføre reklame.

29. april 2022 av Niklas Ernst

I 10 år har det vært full fart fremover for verdens største strømmetjeneste, Netflix, som bare har vokst kontinuerlig. I dag både viser og produserer selskapet egne filmer, serier og dataspill.

Men nå går det visst ikke like bra for Netflix, som i den siste årsmeldingen viste at selskapet har mistet 200 000 abonnenter på kort tid. 

Og selskapet forventer at det bare er toppen av isfjellet.

LES OGSÅ: Hvor mye koster Netflix, HBO Nordic og Viaplay?

Ifølge årsmeldingen til Netflix forventer de at kundetallet vil falle ytterligere – med to millioner – og dermed vil de ende på 219,6 millioner abonnenter, mot drøyt 221 millioner abonnenter i dag.

Netflix presses av konkurrentene

Derfor arbeider Netflix nå for å tilby en ny abonnementstype som skal være reklamefinansiert og dermed billigere, men der filmer og serier blir avbrutt av reklame.

LES OGSÅ: Netflix: 5 gode tips til bedre strømming

Dette gjør de for å prøve å vinne tilbake kundene, som etter hvert får stadig flere muligheter til å velge mellom ulike strømmetjenester på markedet.

Her skal Netflix blant annet konkurrere med Amazon Prime Video, Disney+ og HBO Max. Det er imidlertid ikke kjent når et reklamefinansiert abonnement vil være tilgjengelig og hvordan det vil fungere. 

Er ute etter gratispassasjerene

Den siste tiden har Netflix dessuten fått mye oppmerksomhet fordi selskapet har annonsert at de vil begrense muligheten til å dele kontoer med andre.

Dette er nemlig i strid med selskapets brukervilkår, og det betyr samtidig at Netflix går glipp av en stor, potensiell fortjeneste fra de som altså låner et abonnement fra andre i stedet for å tegne et eget.

LES OGSÅ: Nå er det snart slutt på å bruke Netflix gratis

Netflix informerer derfor at det vil være et månedlig gebyr hvis det er flere personer som bruker samme konto. 

Kanskje du er interessert i...