Kontodeling i Netflix
Slutt på deling:

Snart må du betale ekstra hvis du vil dele Netflix-kontoen din med andre enn de som bor i husstanden.

© Shutterstock

Netflix: Slutt på kontodeling med andre

Netflix-kontoen din er bare for deg og de du bor sammen med. Netflix sender nå ut e-postmeldinger til alle som deler kontoen sin med andre. Fremover koster det ekstra hvis du vil dele kontoen din med venner og familie utenfor husstanden.

25. mai 2023 av Martin Lorentsen

Det kan være mange penger å spare ved å dele påloggingen til strømmetjenester med venner og familie, men ikke overraskende faller ikke dette i god jord hos strømmetjenesten Netflix.

Det påvirker nemlig selskapets inntjening når vi deler kontoer i det omfanget vi gjør, og nå har Netflix tilsynelatende fått nok.

I en pressemelding opplyser det amerikanske selskapet at brukere som bryter selskapets regler og deler abonnementer med andre husstander, kan forvente å motta en advarsel via e-post.

Netflix anslår at hele 100 millioner husstander over hele verden deler kontoen sin med familie og venner de ikke bor sammen med. Og dette koster selskapet milliarder av kroner.

Derfor går de nå for alvor etter gratispassasjerene og setter begrensninger slik at en Netflix-konto bare kan deles innenfor samme husstand.

LES OGSÅ: Slik gjør du undertekstene bedre på Netflix

Netflix varsler i innboksen

Hvis du deler Netflix-kontoen din med andre husstander, kan du se frem til å få en e-postmelding fra Netflix i innboksen din. Det fremgår av en pressemelding fra Netflix, der selskapet utdyper:

«En Netflix-konto er beregnet for én enkelt husstand. Alle som bor i den husstanden kan bruke Netflix uansett om de er hjemme, på farten eller på ferie, og de kan benytte seg av funksjonene for profiloverføring og administrasjon av tilgang og enheter.»

I e-postmeldingen blir du gjort oppmerksom på at kontoen din er beregnet for én husstand. Du får også vite hvordan du sjekker hvem som har tilgang til kontoen din og hva du skal gjøre hvis du vil dele Netflix-konto med andre husstander.

LES OGSÅ: 3 hemmelige Netflix-triks

Advarsel fra Netflix om kontodeling
Advarsel fra Netflix

For øyeblikket sender Netflix ut denne e-postmeldingen til nordiske brukere i danske, norske og svenske versjoner. Vi vet ennå ikke når brukere i Finland kan forvente å motta meldingen fra Netflix.

© Komputer for alle

Slik deler du en Netflix-konto med andre

For et ekstra månedsbeløp kan du likevel dele Netflix-kontoen din med andre husstander. I Norge koster det 39 kroner per person, og pengene trekkes fra kortet som tilhører den opprinnelige Netflix-kontoen.

Personene du skal dele kontoen med må inviteres til kontoen din, og personene må aktiveres i samme land som kontoeieren opprettet kontoen sin i. Dere får ett felles passord til Netflix, og alt vil deretter fungere som vanlig.

Hvis du får Netflix betalt via en tredjepart, f.eks. et teleselskap, vil det ikke være mulig å bruke delingsfunksjonen.

LES OGSÅ: Så mye data bruker strømmingen

Hva koster Netflix i 2023?

Du kan velge mellom flere forskjellige Netflix-abonnement. 

 • Basic koster 89 kr/md.
  Kan ses på én enhet om gangen i HD-kvalitet

 • Standard koster 109 kr/md.
  Kan ses på to enheter om gangen i Full HD-kvalitet
  Mulighet til å legge til én person som ikke bor i husstanden din for 39 kr/md.

 • Premium koster 159 kr/md.
  Kan ses på fire enheter om gangen i Ultra-HD
  Mulighet til å legge til to personer som ikke bor i husstanden for 39 kr/md. per person.

Hvis du har Netflix-abonnementet ditt via en tredjepart, f.eks. teleselskapet ditt, kan du ikke legge til personer utenfor husstanden.

Er det ulovlig å dele Netflix-kontoen?

I første kvartal av 2023 ble den nye modellen testet i Canada, New Zealand, Portugal og Spania, og vi kan gå ut fra at det har vært en suksess siden den nå blir rullet ut i 108 land.

Det er i strid med Netflix' retningslinjer å dele Netflix-kontoen med andre, men det er ennå ikke med sikkerhet kjent hva som skjer med Netflix-kontoen din hvis du ikke betaler det ekstra beløpet og likevel deler Netflix-kontoen din utenfor husstanden.

På et tidspunkt sto det på Netflix' nettside at du ville bli nektet tilgang til Netflix-kontoen din, og at TV-en din ville bli blokkert hvis du delte Netflix-kontoen din med andre. Setningen ble imidlertid fjernet senere.

Kanskje du er interessert i...