Slik gjør du de beste kjøpene til de billigste prisene når du handler på salg.
Salg:

Det er lett å kjøpe katta i sekken når du går på tilbudsjakt. Her får du tips til hvordan du gjør de beste kjøpene til de billigste prisene.

© Shutterstock

Salg: Slik unngår du å betale overpris

Det er fort gjort å betale overpris når det er tilbudskampanjer som januarsalg og Black Friday, og da kan et tilsynelatende godt tilbud vise seg å bli et dårlig kjøp. Her kan du se hvordan du sikrer deg den beste prisen på salg.

13. januar 2022 av Martin Lorentsen

Januarsalg, Black Friday og fødselsdagstilbud.

Det finnes etter hvert en del tilbudskampanjer i løpet av et år som butikker utsetter oss forbrukere for i jakten på våre hardt oppsparte penger.

Det kan være veldig fristende å dra kredittkortet når du besøker en nettbutikk som frister med store besparelser når du f.eks. skal kjøpe ny elektronikk på salg.

Men til tross for at prisen på en splitter ny bærbar pc kanskje ser god ut, kan du være uheldig og gjøre et dårlig kjøp der du betaler overpris for varen i stedet for å få rabatt.

LES OGSÅ: Hva er Black Friday?

Tilbudsjakt: Stor forskjell på prisene

Salg og tilbud forbinder du sannsynligvis med nedsatte priser. Selv om en pris er nedsatt, kan du likevel betale overpris når du handler på nettet, for det er ganske stor forskjell på prisen fra forhandler til forhandler.

Det viser en analyse utført av Prisguiden. Ifølge Katrine Barslev, som er forbrukeranalytiker i Prisguiden, kan du likevel spare penger ved å gjøre litt detektivarbeid.

«Analysen viser at det er stor prisforskjell på noen av de mest populære varene. Det er ganske heftig at du kan spare flere tusen kroner hvis du bare husker å sjekke prisen flere steder før du klikker på kjøp», forteller Katrine Barslev.

Under januarsalget i 2022 er det f.eks. mulig å spare mange hundrelapper på ulike produkter, så lenge du velger rett forhandler, viser tall fra Prisguiden.

LES OGSÅ: Slik handler du trygt på nettet

Sjekk prisene før du kjøper på salg

Det er fort gjort å gjøre feil hvis du tar det første tilbudet som dukker opp. 

Før du kjøper en vare på tilbud, er det derfor en god idé å ha litt is i magen og sjekke prisene hos de forskjellige forhandlerne.

Det forklarer Katrine Barslev.

«Salg er en god mulighet til å få det du ønsker til en bedre pris. Men vær forsiktig med å ta det første tilbudet du ser. Sammenlign alltid prisen hos andre forhandlere, så ser du om du faktisk gjør et godt kjøp. Det kan være lett å la seg rive med når du ser blinkende tilbudsreklamer. Hold hodet kaldt, for impulskjøp er verken bra for lommeboka eller miljøet», sier forbrukeranalytiker i Prisguiden, Katrine Barslev.

Du kan bruke nettstedet Prisguiden til å sjekke prisene ved å søke etter produktet du er interessert i og deretter gå gjennom en oversikt over prisene.

På den måten sikrer du at du faktisk sparer penger når du kjøper en vare på tilbud.

> Klikk her for å gå til Prisguiden.

LES OGSÅ: Slik bytter du en julegave som er kjøpt på nettet

Se opp for falske tilbud

Kommer du over en nettbutikk som har spesielt gode tilbud på ellers dyre varer, som f.eks. en iPhone eller et designermøbel, bør du tenke deg grundig om. 

Hvis et tilbud virker for godt til å være sant, er det som kjent ofte det.

Det vrimler dessverre av svindelbutikker på nettet, hvor bakmennene bare ønsker å lure deg for penger. Du kan minske risikoen for å bli utsatt for svindel hvis du undersøker nettbutikken før du betaler.

Det kan du for eksempel gjøre ved å bruke sikkerhetsfirmaet Trend Micros lenkesjekker. Bare lim inn URL-en til nettstedet du vil undersøke, og klikk på Check now. Da får du tydelig beskjed om nettsiden er farlig.

> Klikk her for å bruke lenkesjekkeren.

Slik handler du trygt

Du kan også sjekke nettsiden ved å lese andres erfaringer med butikken, eller ved å undersøke hvem som står bak nettbutikken.

Les mer om hvordan du handler trygt på nettet i denne artikkelen. 

I ukene før tilbudskampanjer som f.eks. Black Friday, skjer det dessuten ofte at butikkene øker prisen på en vare som senere kommer på salg, og der prisen på varen er senket kraftig.

Derfor kan et tilbud fremstå bedre enn det faktisk er, og derfor er det også en god idé å undersøke produktets prisutvikling før du kjøper.

Kanskje du er interessert i...