Finn all informasjon om deg selv på Google
Finn all informasjon

Med et par smarte triks kan du finne mange flere søkeresultater når du søker etter deg selv på Google.

© Shutterstock

De beste tipsene til å finne informasjon om deg selv på Google

Du finner ikke alle resultatene på nettet som omhandler deg hvis du bare søker etter navnet ditt på Google. Her får du tre tips til å forbedre søkingen og få mer nøyaktige resultater.

24. november 2022 av Martin Lorentsen

Det å søke etter seg selv på Google høres kanskje enkelt ut. 

Du åpner nettleseren, finner frem til Google og skriver inn navnet ditt i søkefeltet. Og etter noen sekunder får du opp en rekke resultater der navnet ditt inngår.

I virkeligheten er det imidlertid ikke så enkelt. For googler du navnet ditt på den måten, vil du ikke kunne se alle resultatene om deg selv.

Det kan nemlig skjule seg mange flere saftige detaljer om deg på nettet, og disse dukker først opp når du bruker bestemte metoder på Google. 

Derfor avslører vi de beste tipsene når du skal søke etter deg selv på Google.

LES OGSÅ: Slett de siste Google-søkene for alltid

1. Bruk anførselstegn

Når du søker etter navnet ditt på Google, er det en god idé å søke ved at du skriver inn navnet i anførselstegn. 

Hvis du gjør det, viser Google nemlig bare søkeresultater der hele navnet ditt inngår. Det er spesielt smart hvis du har flere navn, for eksempel mellomnavn som du vil inkludere eller ekskludere.

Hvis du for eksempel heter John Peter Hansen, må du altså skrive inn «John Peter Hansen» på Google i stedet for bare å skrive inn John Peter Hansen.

Hvis du dropper anførselstegnene, får du også resultater for både John, Peter og Hansen. 

2. Søk på en bestemt side

På Google er det mulig bare å vise søkeresultater fra en bestemt nettside. Hvis du for eksempel vet at navnet ditt vises på komputer.no, kan du få Google til bare å vise resultater fra den gitte nettsiden der navnet ditt inngår.

Skriv site: foran søket etterfulgt av navnet på nettstedet. Det kan for eksempel være site:komputer.no John Hansen – da vil du få resultatene fra www.komputer.no der navnet ditt står.

3. Søk etter spesielle filtyper

Det er ikke sikkert at navnet ditt bare inngår i ren tekst på nettsider. Du kan også dukke opp i spesifikke filer, f.eks. et bilde eller et PDF-dokument som er lastet opp til nettet. Vil du finne ut av dette, er også det en enkel sak på Google.

Skal du for eksempel finne en PDF-fil med navnet ditt, skriver du inn filtype:pdf John Hansen. Metoden fungerer også med andre filtyper hvis du erstatter PDF med en annen filtype, f.eks. docx.

LES OGSÅ: Windows 11: Se hvilke programmer som snoker i privatlivet ditt

Slik får du Google til å glemme deg

Det kan være ganske ubehagelig hvis det dukker opp private opplysninger om deg eller lignende innhold av personlig eller kanskje til og med krenkende karakter når du Googler navnet ditt. 

Men heldigvis er det hjelp å få.

I Komputer for alle nummer 20/2022 viser vi nemlig hvordan du får Google til å fjerne søkeresultatene om deg, og det er faktisk din rettighet som EU-borger at du kan kreve å bli fjernet fra søkeresultatene.

Hvis du abonnerer på Komputer for alle, kan du laste ned en PDF-versjon av artikkelen her

Klikker du her, kan du bli abonnent og dermed få tilgang til artikkelen og utallige nyttige programmer i Fordelssonen.

LES OGSÅ: Få kontroll på hvilke data appene dine har tilgang til

Kanskje du er interessert i...