Personvern i Windows 11
Personvern i Windows 11

Microsoft er snart klare med nye personverninnstillinger for Windows 11.

© Shutterstock

Se hvilke programmer som snoker i privatlivet ditt

Snart blir det lettere å beskytte personvernet ditt i Windows 11 takket være en ny funksjon i innstillingene.

Siden Windows 11 så dagens lys er det kommet stadig nye funksjoner til operativsystemet. Det er blant annet utviklet en smartere utklippstavle, Filutforsker har fått faner og det er kommet et helt nytt program i videoredigering.

Nå er det enda en smart funksjon på vei til Windows 11. Funksjonen er et tillegg til innstillingene som gjør det enklere å beskytte personvernet ditt.

Snart vil du kunne se en liste over apper og programmer installert på datamaskinen din som har tilgang til pc-ens innebygde nettkamera, mikrofon, posisjon og mye annet.

LES OGSÅ: Genial Android-funksjon på vei til Windows 11

Sjekk ut programmene som snoker

Den nye personverninnstillingen i Windows 11 består av en liste over programmer og apper som er installert på pc-en. Listen viser hvilke programmer og apper som har hatt tilgang til dine sensitive opplysninger de siste sju dagene.

Det har David Weston fra Microsofts sikkerhetsavdeling for operativsystemer avslørt på Twitter, som du kan se nedenfor:

Sensitive opplysninger – som apper og programmer kan ha tilgang til – inkluderer kameraet, mikrofonen, kontaktlister, pc-ens posisjon, anrop, meldinger og skjermbilder.

LES OGSÅ: To populære Windows 11-apper blir enda bedre

Funksjonen finner du i innstillingene

Den nye listen over personvernopplysninger som programmer og apper har tilgang til, er ennå ikke kommet til Windows 11. Når funksjonen kommer, finner du den i innstillingene i Windows 11 på siden for app-tillatelser.

Her vil det komme en knapp som du kan klikke på for å åpne listen over programmer som snoker i privatlivet ditt. Listen viser den nøyaktige datoen og klokkeslettet et program eller en app for eksempel har brukt pc-ens mikrofon.

Det er fortsatt ikke kjent når funksjonen offisielt blir å finne i Windows 11, men Komputer for alle følger utviklingen nøye.

Du kan også lese Alt om Windows 11 i Fordelssonen

Kanskje du er interessert i...