Få et smart lesefelt i Gmail
Lesefelt i Gmail

Det finnes flere funksjoner i Gmail enn du tror. Du kan for eksempel aktivere et lesefelt, som du kanskje kjenner fra ditt gamle e-postprogram.

Få et smart lesefelt i Gmail

Se innholdet i meldingene rett ved siden av innboksen i Gmail. Det er langt mer oversiktlig, og det er veldig lett å aktivere funksjonen.

I de fleste e-postprogrammer, som gamle Outlook Express eller Windows Live Mail, var det alltid en liten del av programvinduet som viste innholdet i den markerte meldingen i innboksen.

Det samme gjelder for moderne e-postprogrammer, som fx eM Client, som du kan laste ned i Fordelssonen. I Gmail må du derimot du lete litt for å finne den samme funksjonen.

Hvis du savner muligheten til å lese e-postmeldinger uten å åpne dem direkte i innboksen, viser vi deg hvordan du gjør dette i Gmail.

> Les også: Spar tid med smarte maler i Gmail

Slik aktiverer du lesefeltet i Gmail

Du finner muligheten til å aktivere lesefeltet i innstillingene til Gmail. 

  1. Klikk på tannhjulet øverst til høyre i Gmail, og velg Se alle innstillinger
  2. Klikk på Innboks øverst, og bla ned til Lesefelt
  3. Merk av for Slå på lesefeltet, og velg en plassering rett under. 
  4. Til slutt klikker du på Lagre endringer

Nå vises det smarte lesefeltet helt til høyre for innboksen din (hvis det var den plasseringen du valgte). Når du klikker på en melding i innboksen, vises innholdet umiddelbart til høyre.

Inne i innstillingene for e-posttjenesten finnes også muligheten til å få det velkjente lesefeltet tilbake. Når du har aktivert funksjonen, anbefaler vi at du maksimerer nettleservinduet med Gmail, slik at du bevarer oversikten til tross for det økte innholdet i vinduet.

> Les også: Søk som ekspertene i Gmail

Fem hemmelige triks i Gmail

I Komputer for alle 10/2021, som er ute nå, kan du lese fem andre gode og skjulte funksjoner i Gmail som gjør det mulig å få enda mer ut av e-posttjenesten.

Her lærer du blant annet hvordan du kan beskytte e-postmeldingene dine med et passord, og hvordan du angrer på en e-post du har sendt. 

> Les artikkelen i bladet eller i Fordelssonen her


Kanskje du er interessert i...