Animasjon som viser den nye Help me write-funksjonen i Gmail
Help me write:

Gmail vil snart kunne forvandle et kort notat til en detaljert e-postmelding.

© Google

Help me write: Nå vil Gmail skrive e-postmeldingene dine for deg

Google utstyrer Gmail og Google Dokumenter med kunstig intelligens som kan skrive e-postmeldinger og tekstdokumenter ut fra notatene dine.

Kunstig intelligens dukker plutselig opp både her og der, og nå bygger Google det også inn i sin populære e-posttjeneste, Gmail.

Heretter trenger vi bare skrive inn noen få ord, og så ordner Gmails innebygde kunstige intelligens resten.

Funksjonen heter Help me write og bruker avansert maskinlæring til å forstå sammenhengen og formålet med e-posten. 

Den analyserer tidligere e-postmeldinger du har skrevet og samler inn data fra millioner av e-postmeldinger for å generere innhold som passer til sammenhengen. 

> Les også: ChatGPT: Prøv chatroboten alle snakker om

Lærer skrivestilen din og leser korrektur

Help me write prøver å bli kjent med skrivestilen og preferansene dine, slik at de automatiske e-postmeldingene fremstår som personlige og autentiske.

Den kunstige intelligensen kan også forbedre språket i e-postmeldingene dine. Den kan oppdage grammatiske feil, stavefeil og hjelpe til med å formulere setninger slik at de høres mer profesjonelle ut.

Vil du bruke Help me write, er det bare å begynne å skrive e-postmeldingen i Gmail. Deretter klikker du på en Help me write-knapp, så får du et utkast til e-postmeldingen. 

Med noen få klikk kan du endre hele tonen i teksten slik at den f.eks. blir mer eller mindre formell, kortere eller lengre. 

Du kan også få den kunstige intelligensen til å korrekturlese tekstene dine. Da vil den for eksempel kunne komme med forslag til rettelser av staving, grammatikk og tonen i teksten.

> Microsofts søkemotor Bing har også fått kunstig intelligens som hjelper deg med å søke på nettet. Les mer her

en animasjon som viser den nye Help me write-funksjonen i Google Dokumenter
Help me write:

Skriv inn én enkelt linje og få Google Dokumenter til å produsere en hel tekst. Deretter kan du forbedre teksten med de innebygde kommandoene. Funksjonen kommer først til Gmail og senere til Google Dokumenter.

© Google

Duet AI – Googles svar på CoPilot

Den nye funksjonen vil først bli introdusert i den engelske versjonen av Gmail. I løpet av mai vil Google Dokumenter også få Help me write, som kan hjelpe til med f.eks. å skrive alt fra brev og jobbsøknader til festsanger.

Google har tilsynelatende tenkt å satse stort på kunstig intelligens i produktene sine. Satsingen har fått navnet Duet AI og skal ta opp kampen mot Microsofts storstilte CoPilot.

Google Regneark, som er selskapets regnearktjeneste, vil få en funksjon slik at du kan opprette et skjema eller en tabell bare ved hjelp av noen få stikkord.

> Les også: Copilot: Microsoft bygger inn kunstig intelligens i Microsoft 365

I videoen nedenfor viser Google noen av funksjonene du kan se frem til i Duet AI. Du kan lese mer på Googles blogg her.

Lager bilder til presentasjonene dine

På samme måte kan du også lage nye bilder i tjenesten Presentasjoner. 

Ved å beskrive det bildet du ønsker, vil du kunne skape nye originale bakgrunner til presentasjonene dine, en funksjon du kanskje kjenner fra Dall-E, Midjourney og den nye funksjonen Image Creator i Edge.

Den kunstige intelligensen bak alle de nye funksjonene i Duet AI krever mye datakraft, og i første omgang kan de nye funksjonene bare brukes i Google Workspace, som er Googles betalingsversjon.

Funksjonene blir allerede testet av utvalgte brukere, og i de kommende månedene blir de tilgjengelige for alle.

> Les også: Slik lager du egne bilder basert på tekst i Dall-E

Duet AI kan lage bilder ut fra tekst direkte i Google Presentasjoner
Duet AI i Google Presentasjoner:

Snart vil du kunne generere dine egne bilder ut fra tekst direkte når du lager presentasjoner i Google Presentasjoner.

© Google

Kanskje du er interessert i...