Nye Bing Chat
Nye Bing Chat

Microsofts nye chatrobot Bing Chat finnes også i en norsk utgave.

© Komputer for alle

Slik bruker du Bing Chat på pc og mobil

Bing Chat, som er Microsofts svar på ChatGPT, er nå tilgjengelig for alle. Her kan du lese om hvordan du bruker chatroboten på både pc og mobil.

14. mai 2023 av Martin Lorentsen

Chatroboten Bing Chat er Microsofts variant av den mye omdiskuterte ChatGPT, som i løpet av det siste året er blitt en skikkelig snakkis.

Egentlig tilhører chatroboten Bings nye søkemotor, og frem til nå har det bare vært personer oppført på en spesiell venteliste som har fått mulighet til å bruke Bing Chat.

Dette er det endelig blitt en endring på, for nå er Bing Chat lansert til alle brukere av Windows. 

Dessuten har Microsoft lansert en Bing-app til både Android og iOS, slik at du også får mulighet til å bruke chatroboten på mobilen.

LES OGSÅ: Derfor bør du vurdere å bruke Bing

Slik fungerer Bing Chat

Da Microsoft tidligere i år lanserte nye Bing, var det med en ny og forbedret søkemotor i fokus. Nå er den supplert med kunstig intelligens fra selskapet OpenAI, som står bak den verdensomspennende chatroboten ChatGPT.

Navnet på roboten er Bing Chat, og den minner mye om ChatGPT: Du stiller den et spørsmål, og deretter får du et svar generert på bakgrunn av robotens kunnskap og søk på nettet. 

Bing Chat viser også kildehenvisningene løpende i svaret, slik at du enkelt kan besøke nettsider for å sjekke fakta og lese mer.

Når du starter en samtale med Bing Chat, kan du velge om samtalen skal bære preg av en kreativ tone, ha et mer balansert språk eller om språket skal være nøyaktig.

LES OGSÅ: ChatGPT: Prøv chatroboten alle snakker om

Bing Chat er ChatGPT direkte i søkemotoren
Bing Chat:

Du kan få tilgang til Bing Chat direkte i toppmenyen i Bing. Her kan du enkelt veksle mellom samtalen med chatroboten og søk på nettet. 

Slik bruker du Bing Chat på pc og mobil

Bing Chat kan brukes av alle med en pc eller smarttelefon, og det krever bare at du logger på med Microsoft-kontoen din. 

På datamaskinen må du bruke Microsofts egen nettleser, Edge, som er forhåndsinstallert på alle Windows-datamaskiner. 

Du kan gå til Bing Chat ved å besøke bing.com/chat i Edge-nettleseren, og så er du klar til å bruke chatroboten. 

Du kan også åpne Bing Chat i sidepanelet på høyre side i Edge-nettleseren ved å trykke på «Ctrl + Shift + .», eller ved å klikke på den blå B-en øverst til høyre.

Hvis du vil bruke Bing Chat på smarttelefonen, må du laste ned Bing-appen til Android eller iPhone. Appen heter Bing: Chat with AI & GPT-4, og du finner den her i Google Play Butikk eller App Store. Da kan du bruke chatroboten akkurat som på pc-en.

Du kan også lage egne bilder ved hjelp av AI direkte i nye Edge. Les hvordan her

Kanskje du er interessert i...