Google vil slette inaktive Google-kontoer
Google sletter:

Hvis det er lenge siden du har brukt Google-kontoen din, er det en god idé å gjøre det snart. 

© Shutterstock

Nå slettes den gamle Google-kontoen din: Slik unngår du det

Mange brukere har flere Google-kontoer. Men hvis du bruker dem sjelden, kan du nå risikere at Google sletter både kontoen og innholdet. Se her hvordan du unngår det.

25. mai 2023 av Niklas Ernst

Har du flere Google-kontoer, bør du lese videre.

Google har nemlig endret vilkårene slik at søkegiganten nå kan slette Google-kontoer som ikke har vært aktive på to år.

Det betyr at du risikerer å miste e-postmeldinger, dokumenter og bilder som ligger på kontoen – hvis du ikke gjør noe nå.

LES OGSÅ: Få plass til mer på Google-kontoen din

Du mister alt på kontoen 

For de aller fleste vil Googles annonsering ikke være et problem, siden vi bruker ett eller flere av Googles verktøy eller tjenester hver eneste dag. Det kan være i form av Gmail, Google Foto, Google Maps, YouTube eller Google Disk.

Men hvis du har flere Google-kontoer, der noen kanskje brukes til en forening, lagring av bilder eller dokumenter eller noe helt annet, kan du altså bli rammet hvis det går lang tid mellom hver gang du bruker disse kontoene.  

LES OGSÅ: Hva skjer med Google-kontoen din når du dør?

Det kan også være at du har en ekstra e-postkonto som du bruker til å delta i konkurranser og motta nyhetsbrev, eller kanskje bare har en gammel Google-konto som du opprettet for mange år siden og som du ikke lenger tenker på, men der du har e-postmeldinger og dokumenter som du gjerne vil beholde.

Slik unngår du at Google-kontoen din slettes

For å sikre at kontoen din ikke slettes, må den være aktiv. Du unngår altså at kontoen blir slettet hvis du sørger for å logge på regelmessig, minst annenhvert år.

Hvis den er inaktiv i mer enn to år, kan du risikere at Google sletter hele kontoen din og alt innholdet på den. 

For å være aktiv på kontoen din må du logge på og foreta en av følgende handlinger:

  • lese eller sende en e-postmelding
  • bruke Google Disk
  • se en YouTube-video
  • dele et bilde
  • laste ned en app
  • gjøre et Google-søk

Det holder altså ikke bare å sjekke Gmail-kontoen. Du må nemlig logge på og bruke et av Googles verktøy med den aktuelle kontoen.

LES OGSÅ: Beskytt Google-kontoen med totrinnsbekreftelse

Spesielle Google-kontoer slettes ikke

Google forteller imidlertid at en konto som har vært brukt til å laste opp video til YouTube, ikke vil bli slettet. På samme måte vil en konto med et tilknyttet abonnement også beholdes.

I første omgang slettes kontoer som bare er opprettet, men aldri brukt. 

Produktsjef hos Google, Ruth Kricheli, forteller at de vil sende flere advarsler til innehaveren før de eventuelt sletter en konto. På den måten blir du advart, slik at du ikke plutselig mister e-postmeldinger, bilder eller filer. Hvis du altså mottar disse e-postmeldingene, for de kan jo havne i den inaktive innboksen.

Endringen er allerede trådt i kraft, men Google planlegger å slette inaktive kontoer først fra desember 2023. Du har altså et par måneder på deg til å få orden på de gamle Google-kontoene dine.

Kanskje du er interessert i...