Google oppdaterer Gmail og lager ny design til Chrome-logoen
Google-tjenester får ny design

Google er nå i ferd med å endre designen i Gmail, og Google Chrome får ny logo.

© Shutterstock

Stor oppdatering av Gmail på vei

Googles e-posttjeneste, Gmail, får en designmessig overhaling i løpet av de nærmeste dagene. Samtidig får Chrome ny logo.

10. februar 2022 av Martin Lorentsen

Hvis du bruker e-posttjenesten Gmail, vil du snart oppdage at alt ser litt annerledes ut. Google har nemlig en oppdatering klar, og blant annet får Gmail ny design.

Det kommer et helt nytt panel på venstre side i Gmail der du får tilgang til Google Meet-funksjonen og kan chatte med e-postkontaktene dine.

Gmail er ikke den eneste tjenesten Google forandrer på. Logoen i Chrome-nettleseren blir også ny, men endringen er langt fra omfattende.

LES OGSÅ: Beskytt Google-kontoen med totrinnsbekreftelse

Ny design til Gmail

Den nye oppdateringen kommer allerede nå til Gmail-varianten Workspace, som vanligvis brukes av organisasjoner og på arbeidsplasser.

Det er altså ikke alle Gmail-brukere som får oppdateringen i første omgang.  Først i tredje kvartal av 2022 blir designen standard for Gmail.

Men har du Gmail Workspace, kan du allerede fra 8. februar glede deg til å få en mer oversiktlig e-posttjeneste.

Gmails nye design innebærer blant annet at Google Meet og Google Chat flyttes over i et eget panel til venstre for innboksen. Dermed forsvinner listen over kontaktpersoner som er tilkoblet nettet fra innboksen.

> Har du ikke en Google-konto og en Gmail-adresse? Her ser du hvordan du oppretter en Google-konto.

Ny design i Gmail
Ny design

Slik kommer nye Gmail til å se ut. Det er spesielt på venstre side det skjer endringer med de forskjellige panelene.

© Google


Innboksen blir dessuten utstyrt med nye farger og rundere kanter som skal gjøre det lettere å skille mellom e-post og funksjoner.

LES OGSÅ: Hvor mye vet Google om deg, og hvordan sletter du det?

Ny logo til Google Chrome

Gmail er ikke det eneste Google-produktet som får nytt utseende. Nettleseren Google Chrome står nemlig også overfor en designmessig forandring.

For første gang på åtte år får den populære nettleseren ny logo, men hvis du forventer en revolusjonerende endring, må du tro om igjen. 

Det er nemlig snakk om en temmelig liten forskjell fra den gamle logoen fra 2014.

På Twitter har Google-designer Elvin Hu lettet litt på sløret for hvordan den nye logoen ser ut, og det er ikke noen stor forandring som skjer. Skyggene fra fargene er borte, og den blå sirkelen fremstår en anelse større.

LES OGSÅ: Nå advarer Microsoft mot å laste ned Chrome

Kanskje du er interessert i...