Advarsel i Edge-nettleseren
Advarsel i Edge-nettleseren

Hvis du søker etter Google Chrome i Edge-nettleserens søkemotor, oppfordres du til å droppe planene om å bruke en annen nettleser enn Microsoft Edge.

© Komputer for alle

Microsoft advarer nå mot å laste ned Chrome

Hvis du prøver å laste ned Google Chrome-nettleseren i et Microsoft Edge-vindu, kan du bli møtt med en advarsel fra Microsoft.

10. desember 2021 av Martin Lorentsen

Det finnes mange gode nettlesere som du kan bruke til å surfe på nettet.

En av de mest populære nettleserne er Google Chrome. Nettleseren er utviklet av Google og brukes daglig av millioner både i arbeidstiden og på fritiden.

Men det vil Microsoft etter alt å dømme gjøre noe med.

De siste årene har Windows-skaperne forsøkt å vinne kampen om forbrukernes gunst og få oss til å droppe Chrome-nettleseren til fordel for Microsofts egen Edge-nettleser.

Her forleden kunne vi for eksempel fortelle at Microsoft har innført muligheten for avbetaling når du handler i Edge-nettleseren.

Og nå er et nytt middel tatt i bruk i forsøket på å vinne kampen om brukerne.

LES OGSÅ: Gjør Chrome enda mer privat

Advarer mot å laste ned Chrome

Microsoft Edge, som er basert på samme Chromium-kode som Google Chrome, er blitt løpende oppdatert med den ene nye funksjonen etter den andre, men Chrome er fortsatt den foretrukne nettleseren blant mange.

Nå har Microsoft tatt i bruk et nytt knep for å få forbrukerne til å droppe Chrome-nettleseren og i stedet kaste seg over Microsoft Edge.

Hvis du prøver å laste ned Chrome fra Edge-nettleseren, blir du nemlig nå advart mot å gjøre det.

Flere brukere har rapportert om et vindu som dukker opp øverst til høyre i Edge-nettleseren, og som prøver å lokke deg til å bruke Edge i stedet for å fortsette å laste ned Chrome-nettleseren.

LES OGSÅ: Advarsel: Chrome-nettleseren er favorittmålet til hackere

Microsoft prøver å få deg til å bruke Edge i stedet for Chrome.
Microsoft advarer:

Det er med kommentarer som denne Microsoft prøver å få deg til å bruke Edge i stedet for Chrome. 

Slik advarer Microsoft

I vinduet blir du møtt med en tekst fra Microsoft, som på en eller annen måte anbefaler deg å bruke Edge i stedet for Google Chrome. 

Vi blir for eksempel minnet på at Microsoft Edge bruker samme teknologi som Chrome, men at Edge også har Microsofts troverdighet.

Dette er imidlertid ikke den eneste metoden som brukes for å holde oss unna Google Chrome.

Hvis du søker etter Google Chrome i Edge-nettleserens innebygde søkemotor Bing, blir du nemlig, som du kan se på bildet øverst i artikkelen, også møtt med oppfordringer om å bruke Edge i stedet.

LES OGSÅ: Nå blir sikkerheten i Edge bedre

Gjør det lettere å skifte nettleser i Windows 11

Microsoft har fått en del kritikk for deres iherdige forsøk på å få oss til å bruke Microsoft Edge. 

I Windows 11 er det for eksempel gjort ganske vanskelig å bytte ut Edge med en annen nettleser som standard nettleser i operativsystemet.

I motsetning til i Windows 10 kan du nemlig ikke bare velge Chrome eller en annen nettleser som standard nettleser. I stedet må den nye nettleseren registreres som standardapp for å åpne alle tenkelige filtyper knyttet til Internett, og dette er en ganske komplisert oppgave.

LES OGSÅ: Microsoft gjør det vanskelig å bytte standard nettleser

Men Microsoft har lyttet til kritikken, og snart vil Windows 11 bli oppdatert slik at du fremover bare kan velge en ny nettleser som standardapp på samme måte som du gjorde i Windows 10. 

Det vil si at du bare åpner innstillingene for standardapper og velger Chrome eller en annen nettleser som standard nettleser.

Kanskje du er interessert i...