Facebook Leak phone numbers 2019

Millioner av telefonnummer er lekket i nok en pinlig sak for Facebook.

417 millioner telefonnummer lekket av Facebook

Heller ikke telefonnummeret ditt er i sikre hender hos Facebook. Teknologisiden Techcruch har fått tak i en database med over 400 millioner Facebook-kontoer med tilhørende telefonnumre. Databasen lå ukryptert på en server.

11. september 2019 av Steffen Nielsen


Et av tiltakene selskapet satte inn i fjor, var at telefonnumre til Facebook-profiler i langt høyere grad skulle holdes skjult for nysgjerrige blikk.

Like fullt har Facebook havnet i enda en skandale.

Telefonnummer fjernet fra Facebook-profiler

Tiltaket ble iverksatt for et år tilbake. Det sørget for at det ikke lenger er mulig å søke på telefonnummer for å finne en Facebook-bruker.

Det skulle også sørge for at roboter ikke lenger kunne hente data fra brukeres Facebook-profiler og benytte informasjonen i markedsføring.

Sett i lys av dette er hendelsen ekstra uheldig.

417 millioner telefonnummer lekket

Teknologisiden TechCrunch har fått tilgang til en database med cirka 417 millioner telefonnummer som er tilknyttet ulike Facebook-kontoer.

Databasen ligger offentlig tilgjengelig på nettet, og alle som kjenner nettadressen kan laste den ned. Den er ikke passordbeskyttet.

Ifølge Facebook ble dataene i profilene høstet av roboter før sikkerhetstiltakene ble innført for et år siden. De vet ikke hvem som står bak.

De fleste av de lekkede telefonnumrene er fra amerikanske, britiske og vietnamesiske Facebook-profiler. Det er ingenting som tyder på at det er norske numre i databasen.

Kanskje du er interessert i...