Facebook
Facebook

Nå er det enklere å slette innlegg på Facebook-veggen.

© Shutterstock

Enklere og raskere å rydde opp på Facebook

Nå har Facebook gjort det enklere å fjerne innlegg på Facebook-veggen, slik at du kan få ryddet opp i profilen din.

11. juni 2020 av Martin Lorentsen

Facebook kan være et morsomt tidsfordriv, og det er også et utmerket sted å holde kontakt med gamle venner og familievenner.

Mange har brukt veldig mye tid på Facebook, og før eller siden har man kanskje hatt behov for å slette et eller flere mer eller mindre gjennomtenkte innlegg.

Nå har Facebook gjort det lettere å rydde opp, slik at du kan velge å dele bare gamle og gode minner med venner.

Lettere å slette gamle innlegg

Du har lenge kunnet slette innlegg fra Facebook-veggen, men det har vært en omstendelig prosess.

Facebook har nå lagd en løsning som gjør det mye lettere å slette innhold fra veggen.

LES OGSÅ: Slik tar du kontroll over varsler på Facebook

Slik bruker du den nye funksjonen

Den nye funksjonen gir deg raskt oversikt over alle innleggene på veggen, og det er lett å markere og fjerne mange innlegg samtidig.

Funksjonen har også forskjellige filtere. De er nyttige og gir ytterligere muligheter til å sortere og fjerne innlegg du ikke vil vise.

Du kan velge et filter som bare ser de innleggene du selv har skrevet, eller bare de som andre har skrevet.

Du kan også kombinere det med et filter der du angir tidsrom for innleggene.

Slik gjør du på en Android-telefon:

  1. Gå inn på profilsiden din og trykk på de tre prikkene ved siden av Legg til historie.
  2. Trykk på Administrer innlegg.
  3. Nå kan du bla nedover, se aktiviteten din og markere innleggene du vil fjerne. Marker ett eller flere innlegg og trykk på Neste.
  4. Trykk deretter på Slett innlegg eller Skjul på tidslinje. Merk deg at du ikke kan slette andres bilder som du er tagget i. Det du kan gjøre, er å fjerne taggingen og skjule det fra tidslinjen din.

LES OGSÅ: Slik unngår du skadevare på Facebook

Slik gjør du på en iPhone:

  1. Gå til profilsiden din. Den finner du ved å trykke på de tre strekene nederst til høyre
  2. Klikk deretter på de tre prikkene ved siden av knappen Legg til historie
  3. Velg Aktivitetslogg
  4. Øverst kan du velge Administrer innlegg
  5. Nå kan du markere innlegg og velge om de skal skjules eller slettes. Du kan også filtrere på kategorier, dato og personer.

Slik gjør du på pc-en:

  1. Gå til profilsiden din, for eksempel ved å klikke på navnet ditt i menylinjen 
  2. Velg Administrer innlegg
  3. Her kan du velge hvilke innlegg du ønsker å skjule eller slette. Marker dem ved å sette en hake i boksen øverst i høyre hjørne.
  4. På pc-en kan du slette innlegg for en hel måned samtidig. Det gjør du ved å velge alle til høyre for måneden det gjelder.
  5. Under filtere kan du også velge innlegg i løpet av et bestemt år eller velge bilder du er tagget i, og deretter fjerne taggingen fra bildet. 

Les også: Hva skjer med Facebook-kontoen din når du dør? Slik velger du minnekontoforvalter på Facebook

Kanskje du er interessert i...