Opplysninger om 37 550 norske Facebook-brukere kan være lekket til analysefirmaet Cambridge Analytica uten brukernes godkjenning.

Facebook-data fra 37 550 kan være lekket til Cambridge Analytica.

Facebook kan ha delt informasjon om 37 550 nordmenn

Det stormer fortsatt rundt Facebook etter delingen av brukerinformasjon uten tillatelse. Nå viser det seg at opplysninger om 37 550 nordmenn kan være lekket.

5. april 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

Informasjon fra 37 550 norske Facobook-kontoer kan være lekket til analysefirmaet Cambridge Analytica uten brukernes tillatelse, ifølge NTB.

For ikke lenge siden kom det frem at private opplysninger om 50 millioner Facebook-brukere var lekket uten brukernes samtykke til analyseselskapet Cambridge Analytica. Nå har Facebook oppjustert tallet til 87 millioner på verdensbasis.

Selv om det er lekket informasjon fra 37 550 norske kontoer, er det altså bare 17 nordmenn som har lastet ned appen "thisisyourdigitallife", som samlet informasjon til Cambridge Analytica. På grunn av de daværende reglene til Facebook, kunne dem som hadde utviklet appen, samle inn informasjon både om personen som lastet ned appen, og om vedkommendes venner. 

Facebook lover at du snart skal få beskjed hvis dine opplysninger er lekket til Cambridge Analytica. Du kan lese mer om skandalen her.

> Les mer om Facebook

Facebook endrer retningslinjer

Skandalen har ført til massiv kritikk av Facebooks retningslinjer når det gjelder eksterne apper. Via denne bloggen forteller Facebook at de i kjølvannet av dette har endret retningslinjene sine.

Her nevner de noen av endringene som kommer.

Facebook vil sette begrensninger på hvor mye informasjon apper kan se om Facebook-profilen din. Snart vil du også få en melding øverst på Facebook-siden som forteller hvilke apper som har tilgang til opplysningene dine.

Du vil også kunne fjerne apper som du ikke vil skal ha tilgang til profilen din.

Les mer om endringene her.

Ønsker du å beskytte privatlivet på Facebook, har vi en guide her som viser hvordan du går frem. Hvis du vil gå drastisk til verks og slette kontoen din, har vi også en guide som viser hvordan du gjør det.

> Få et overvåkningskamera og 2 utgaver av Komputer for alle for kun kroner 69,50.
Du sparer 701 kroner.

Kanskje du er interessert i...