Facebook lekket

Millioner av Facebook-bilder har havnet i gale hender.

© Shutterstock

Millioner av bilder lekket av Facebook – sjekk om du er berørt

Bilder fra 6,8 millioner Facebook-brukere har kommet på avveie. Sjekk her og se om du er berørt av den siste sikkerhetslekkasjen til Facebook.

18. desember 2018

Facebook har igjen håndtert brukerdata på en uheldig måte.

> Les også: 50 millioner berørt av Facebook-angrep: Dette må du gjøre hvis du er rammet

Denne gangen dreier det seg om 6,8 millioner brukere og bildene de har lastet opp på Facebook.

Det viser seg at Facebook i perioden fra 12. til 25 september ikke har hatt kontroll over hvilke bilder tredjepartsprogrammer har hatt tilgang til.

Ifølge Facebook har det skjedd en feil i selskapets programvare. Feilen har ført til apper som man har kunnet koble til kontoen, har hatt tilgang til bilder de ikke skulle hatt tilgang til. Det gjelder blant annet brukeres "historier", som vanligvis er midlertidige bilder som forsvinner etter en stund.

> Les også: Facebook kan ha delt 37 550 nordmenns opplysninger

Det gjelder også bilder som brukere har lastet opp til Facebook, men valgt å ikke legge ut. Lekkasjen var mulig fordi Facebook lagrer en kopi av alle bilder som lastes opp i et bestemt tidsrom.

Sjekk om du er rammet av fotolekkasjen

Du kan være rammet av lekkasjen hvis du har brukt en tredjepartsapp eller et program til å logge deg inn på Facebook, og samtidig gitt appene eller programmene en eller annen rettighet til å se eller få tilgang til bildene dine.

Klikk her hvis du vil sjekke om du er berørt av bildelekkasjen til Facebook

I offentliggjøringen av lekkasjen sa Facebook at de jobber med utviklerne av de aktuelle appene for å få slettet kopier av bilder de ikke skulle hatt tilgang til.

Ifølge Facebooks egen blogg kan det dreie seg om bortimot 1500 apper fra 876 forskjellige utviklere. 

Vil du lese mer om hvordan du sikrer personopplysninger på Facebook så godt det lar seg gjøre, kan du lese vår store artikkel om det her.

Vil du vite hvordan du sletter Facebook-kontoen for alltid – klikk her.

Beskytt pc-en med en sikkerhetspakke

Det er ikke bare Facebook som kan være slepphendte med informasjon og data. Resten av pc-en kan også angripes, og hackere bruker alle mulige metoder for å komme seg inn på maskinen for å få tak i personlig informasjon.

Den beste måten å sikre pc-en på er å installere gode sikkerhetsprogrammer som beskytter mot virus, skadevare, utpressing og spam i innboksen.

> Se sikkerhetspakken i Fordelssonen

Komputer for alle har samlet de beste programmene i en stor og gjennomtestet sikkerhetspakke. Sammen med programmene får du trinn-for-trinn-veiledninger, som gjør dem lett å installere. Sikkerhetspakken ligger i Fordelssonen, som kun er for abonnenter.

> Du kan få tilgang til sikkerhetspakken fra kun kroner 29,- Se abonnementstilbudene her.

Kanskje du er interessert i...