Microsoft fjerner Edge fra Windows
Farvel

Nå er det slutt for den gamle versjonen av nettleseren Edge. Microsoft fjerner den ganske enkelt fra maskinen din.

Microsoft fjerner Edge fra Windows

Bruker du den gamle Edge-nettleseren, må du se deg om etter et alternativ. I en ny oppdatering fjerner nemlig Microsoft den gamle Edge-versjonen fra pc-en.

11. februar 2021 av Niklas Ernst

Microsoft vil at du skal bruke den nye Edge-nettleseren. Samtidig vil de unngå at du bruker den gamle, og det i den grad at de faktisk tar grep for å fjerne den gamle Edge-versjonen fra maskinen din.

> Les mer om den nye Edge-nettleseren

Fjerner Edge fra pc-en i neste oppdatering

13. april vil Microsoft sende ut en sikkerhetsoppdatering der den gamle Edge-nettleseren blir avinstallert. Allerede 9. mars vil de slutte å sende ut sikkerhetsoppdateringer til denne versjonen, slik at det blir mindre trygt å bruke den eldre Edge-versjonen.

Hvis du bruker den gamle Edge-nettleseren, bør du altså finne deg en annen. Vil du ikke ha den nye Edge-nettleseren, kan du velge et alternativ som Firefox, Opera eller Google Chrome.

Tar du spranget til den nye versjonen av Edge, lover Microsoft at innstillinger og brukerdata vil være med fra den gamle.

Flere nyheter i ny Edge

Microsoft gjør hva de kan for å få flere til å bruke den nye Edge-leseren, og de har tatt et stort skritt i kampen mot rivaler som Google.

Det betyr blant annet at Edge nå får en innebygd passordgenerator som gir forslag til sikre passord, og som husker dem for deg.

Edge vil også varsle deg hvis du bruker en tjeneste som er hacket, og som dermed kan ha stjålet passordet ditt.

Det kan du lese mer om her.

Les også: Derfor kan du ikke avinstallere Edge

Kanskje du er interessert i...