Nå blir det enkelt å gjøre Google til standard nettleser i Windows 11.
Standard nettleser:

Nå må du bare klikke på én enkelt knapp i Windows 11s innstillinger hvis du vil bytte nettleser fra Edge til f.eks. Google Chrome.

Bytt standard nettleser enkelt i Windows 11

Det har hittil vært ganske vanskelig å bytte til en annen nettleser i Windows 11, men nå har en ny oppdatering gjort det superlett.

Pc-er med Windows 11 har nettopp fått oppdateringen «Windows 11 KB5012592 cumulative update», og det er en svært god nyhet hvis du vil bruke en annen nettleser enn den innebygde Microsoft Edge.

Hvis du ikke finner oppdateringen under installerte oppdateringer i oppdateringsoversikten i Innstillinger, kan du bare søke etter og installere de nyeste oppdateringene via Innstillinger og Windows Update.

> Les også: Så lenge må pc-en være påslått før du får viktige oppdateringer

Nå slipper du å klikke ti ulike steder

Vi har tidligere skrevet om hvor vanskelig det er å bytte standard nettleser i Windows 11.

Det skyldes at du hittil har måttet velge f.eks. Google Chrome for hver enkelt filtype som nettleseren er i stand til å håndtere – f.eks. html, htm osv. Det innebar en rekke klikk før nettleseren endelig ble valgt som standard.

Microsoft ønsker naturligvis at så mange som mulig bruker deres egen nettleser i stedet for en av de konkurrerende programmene, og det er selvfølgelig derfor vi har ventet så lenge på en enklere løsning.

Men nå er den altså her.

Bare klikk på én knapp

Når du har installert den nyeste oppdateringen til Windows 11, er det nemlig blitt mye enklere. 

Nå trenger du bare gå inn i Windows-innstillingene, velge Standardapper og deretter klikke på nettleseren du ønsker skal være standard i stedet for f.eks. Edge.

Øverst i vinduet er det nå dukket opp en knapp med teksten «Angi som standard». Klikk én gang på denne magiske knappen for å velge favorittnettleseren din i Windows 11.

> Les også: Windows 11 er her – hva betyr det for deg?

Velg standard nettleser enkelt til alle filtypene i Windows 11.
Snarvei:

Når du har lastet ned de nyeste oppdateringene til pc-en med Windows 11, åpner du Standardapper i Innstillinger og velger en av de installerte nettleserne. Nå finner du knappen «Angi som standard» øverst, som gjør den valgte nettleseren til standard nettleser med ett enkelt klikk.

Fjern Edge fra startmenyen

Dessverre løser ikke oppdateringen alle problemene. 

Microsoft insisterer nemlig på at søkeresultatene i for eksempel startmenyen fortsatt skal åpnes i Edge selv om du har valgt en annen standard nettleser.

Det problemet kan du løse med verktøyet Edge Deflector, som du finner i Fordelssonen.

>Last ned Edge Deflector fra Fordelssonen her

Når du har brukt det geniale verktøyet, er den valgte favorittnettleseren standard overalt i Windows.

> Les også: Falsk Windows 11-oppdatering i omløp

Kanskje du er interessert i...