Falske Windows 11-nettsteder gir pc-en virus
Falske Windows 11-nettsteder:

Dette nettstedet ligner veldig på Microsofts eget nettsted, men hvis du klikker på knappen for å oppdatere Windows 10 til 11, blir pc-en din infisert med virus.

Falske Windows 11-nettsteder installerer farlig virus på pc-en

Hvis du besøker et nettsted og får tilbud om å oppdatere Windows 10 til Windows 11, bør du være ekstra forsiktig. Det er et falskt oppdateringsprogram i omløp som vil infisere pc-en din med virus.

Microsoft startet nylig masseoppdateringen av pc-er med Windows 10 til Windows 11, og den timingen har nettkriminelle passet på å utnytte.

Et nytt, falskt oppdateringsprogram er i omløp, og det programmet er svært farlig.

Hvis du installerer programmet på pc-en, får du et virus som kan stjele all slags informasjon fra pc-en.

> Les alle artiklene om Windows 11 her

Etterligner Microsofts offisielle nettsted

Svindlerne har opprettet nettsteder som til forveksling ligner det offisielle Windows 11-nettstedet til Microsoft, blant annet på adressen windows-upgraded.com. Du kan se et eksempel på et av de falske nettstedene øverst i denne artikkelen.

Når du klikker på Download på det falske nettstedet, lastes det ned et lite program til pc-en. Den nedlastede filen heter «Windows11InstallationAssistant.zip» – samme navn som det ekte programmet fra Microsoft.

Når filen er pakket ut, finner du en mappe på 753 MB med et installasjonsprogram som også ser legitimt ut, men hvis du dobbeltklikker på installasjonsfilen, starter den virkelige katastrofen.

> Les også: Se opp for falske nedlastingssteder på nettet

Stjeler passord, informasjonskapsler, kredittkortopplysninger og Bitcoins

Installasjonsprogrammet starter en PowerShell-prosess som åpner en ledetekst, som deretter laster ned et bilde i jpg-format fra en server. 

Jpg-filen er i virkeligheten en DLL-fil som gjør at installasjonsprogrammet kan laste ned en såkalt RedLine-skadevare. 

RedLine er en beryktet skadevare som er designet for å stjele alt av verdi fra ofrenes datamaskiner: Informasjonskapsler fra nettsteder, passord til alle tjenester, Bitcoin-lommebøker og lagrede kredittkortopplysninger. 

> Få oversikt: Windows 11 er her – hva betyr det for deg?

Den falske Windows 11-oppdateringen installerer et farlig virus på pc-en.
Farlig virus:

Her ser du prosedyren som det falske oppdateringsprogrammet følger. Først startes en Powershell-prosess, og deretter et ledetekstvindu som laster ned en omdøpt bildefil fra nettet. I filen står kodeinstruksene som installasjonsprogrammet skal følge for å laste ned Redline-skadevaren til pc-en.

Slik laster du ned Windows 11 på en trygg måte

Hvis du havner på et nettsted som tilbyr muligheten til å oppdatere pc-en din til Windows 11, bør du straks forlate den og ikke under noen omstendigheter klikke på Download. 

I stedet kan du sjekke i Windows Update på pc-en om du kan laste ned oppdateringen der. Ellers kan vi hjelpe deg. 

Du kan nemlig trygt laste ned det ekte og legitime oppdateringsprogrammet Windows 11 Installation Assistant fra Fordelssonen på nettsiden vår. 

> Last ned Windows 11 Installation Assistant her <

Alle programmene i Fordelssonen er testet av våre eksperter slik at vi kan garantere sikker nedlasting til pc-en. 

Sørg også for at du alltid har et oppdatert antivirusprogram på pc-en. Det vil oppdage et virus som dette. Komputer for alle anbefaler vår komplette Sikkerhetspakke, som du kan lese mer om her.

Kanskje du er interessert i...