Slett nettleserdata mye enklere
Enkel sletting av nettleserdata:

En ny funksjon i Chrome gjør det mye enklere å slette nettleserhistorikken.

© Shutterstock

Slik sletter du raskt nettleserhistorikken i Chrome

Google har lagt til en ny og smart funksjon i Chrome-nettleseren som gjør det mye enklere å slette nettleserhistorikken.

3. februar 2023 av Martin Lorentsen

Google Chrome blir hele tiden oppdatert med nye funksjoner, og i det siste har Google hatt privatlivet i fokus.

Det er for eksempel nylig blitt mulig å sjekke hvor godt beskyttet du er med Chromes innebygde og omfattende sikkerhetssjekk. Men det er ikke bare store, avanserte verktøy som forbedrer sikkerheten i Chrome.

Google har nemlig også lagt til en liten funksjon som gjør det mulig å slette historikken over nettsidene du har besøkt på et blunk.

LES OGSÅ: Chrome fungerer ikke lenger med Windows 7 og 8

Slett nettleserhistorikken enkelt

Det kan være flere årsaker til at du ønsker å slette historikken over tingene du har søkt på i Google. Og nå er dette altså blitt mye enklere. Du trenger nemlig ikke lenger gå inn i Chromes innstillinger for å finne en spesifikk funksjon.

I stedet skriver du bare inn to ord i adressefeltet i Google Chrome, så dukker det opp en knapp du kan klikke på for å videreføres til innstillingene, der du altså kan slette historikken og andre data i nettleseren. Slik gjør du:

  1. Åpne Google Chrome og skriv inn Slett nettlesingsdata i adressefeltet.
  2. Klikk på knappen Slett nettlesingsdata.
  3. Merk av for de aktuelle dataene, og velg et tidsintervall.
  4. Klikk på Slett data.
Slik fungerer funksjonen
Slik fungerer funksjonen

Bare skriv inn «Slett nettlesingsdata» (her på engelsk) i adressefeltet, og klikk på knappen som dukker opp. Da blir du ført direkte til stedet i Chromes innstillinger hvor du kan slette.

© Google


Den nye funksjonen er automatisk lagt til i Google Chrome. Hvis du ikke ser den, skyldes det at du ikke har hatt Chrome lukket i løpet av den siste tiden. Start derfor nettleseren på nytt hvis dette er tilfellet.

LES OGSÅ: Søk i sidepanelet gjør Google-søk bedre

Flere funksjoner styrker privatlivet

Snarveien til å slette nettleserhistorikken er en av flere nye funksjoner som beskytter privatlivet i Google Chrome. Du kan for eksempel slå på «Forbedret beskyttelse» og blant annet få beskjed hvis et av passordene dine blir offentliggjort i en datalekkasje.

Du kan også kjøre en sikkerhetskontroll som kontrollerer om Chrome er helt oppdatert, om du har svake passord, om du har skadelige utvidelser installert eller om det i det hele tatt er registrert skadelig programvare på pc-en.

Alt gjøres i Chromes innstillinger under kategorien «Personvern og sikkerhet», som du finner ved å klikke på de tre prikkene øverst til høyre i Chrome og velge «Innstillinger» i nedtrekksmenyen.

LES OGSÅ: Slik bruker du utvidelser i Chrome

Kanskje du er interessert i...