Nettleseren DuckDuckGo inneholder en lang rekke kraftige personvernverktøy som beskytter deg mot målrettede annonser og avslørende informasjonskapsler.
Personvern:

Nettleseren DuckDuckGo inneholder en lang rekke kraftige personvernverktøy som beskytter deg mot målrettede annonser og avslørende informasjonskapsler. 

DuckDuckGo: Toppsikker nettleser endelig klar til Windows

Hvis du også er bekymret for brudd på personvernet, er dette gode nyheter til deg: Den supersikre nettleseren DuckDuckGo er klar til pc-en din allerede nå.

I flere år har det eksistert en alternativ søkemotor som i motsetning til søkemotorer som Google og Bing hjelper deg med å beskytte personvernet ditt ved å slå av ulike sporingsinformasjonskapsler.

Den sikre søkemotoren heter DuckDuckGo, og for en stund siden lanserte søkemotoren også en nettleser til mobiltelefon, som i dag er installert på mer enn 10 millioner telefoner. 

Derfor har DuckDuckGos mange fans lenge ventet på at det også skulle komme en nettleser til Windows, slik at du kan være på nettet uten å risikere å svekke personvernet ditt fra pc-en.

> Les også: Søk trygt og privat på nettet med søkemotoren DuckDuckGo

Slutt på uønsket nettsporing

Nå er versjonen av nettleseren til Windows endelig klar i en tidlig betaversjon, og den kan du faktisk laste ned allerede i dag.

Når du bruker DuckDuckGo i stedet for f.eks. Chrome eller Edge, er du beskyttet mot blant annet sporing fra tredjeparter, målrettet annonsering og loggføring av søkeordene dine.

Nettleseren oppdager selv når en nettside ber deg om å godta informasjonskapsler og skal kunne skjule meldinger som disse.
Informasjonskapsler:

Nettleseren oppdager selv når en nettside ber deg om å godta informasjonskapsler og skal kunne skjule meldinger som disse.


Det betyr for eksempel at det er slutt på å se reklame for joggesko i flere uker etter at du har søkt på slike på nettet.

> Last ned DuckDuckGo her

Ekstra funksjoner for bedre sikkerhet

I tillegg til den strengere informasjonskapselkontrollen, inneholder nettleseren også en rekke andre funksjoner som gir deg en sikrere opplevelse på nettet.

Det finnes for eksempel en funksjon som automatisk klikker bort boksene med informasjonskapseltillatelser når du besøker en nettside.

En del av disse informasjonskapselboksene er laget for å få deg til å velge det minst sikre alternativet, men dette kan DuckDuckGo gjennomskue, og med den smarte funksjonen sørger nettleseren for at du alltid velger det sikreste alternativet.

Det er også en smart flammeknapp som du kan bruke når du er ferdig med å besøke nettsider.

Hvis du klikker på den, slettes hele økthistorikken fra pc-en, slik at ingen andre kan snoke i hva du har gjort.

> Les også: 3 grunner til at du bør vurdere Bing som søkemotor

Klikk på flammeikonet i DuckDuckGo for å slette historikken.
Lukk og slett alt:

Når du er ferdig med å besøke nettsider i DuckDuckGo, kan du klikke på flammeikonet øverst. Da slettes hele historikken og filene dine, slik at personvernet ditt er sikret.

Bruk DuckDuckGo som et alternativ

Vi anbefaler at du installerer og bruker DuckDuckGo som et alternativ til Google Chrome eller Microsoft Edge, og det skyldes blant annet at nettleseren fortsatt er i beta og kan derfor være mindre stabil enn de veletablerte nettleserne.

I tillegg kan det være nettsider som ikke vises riktig i den nye nettleseren fordi de er laget for å brukes i de kjente nettleserne.

Men hvis du bruker DuckDuckGo når du f.eks. handler på nettet, slipper du at aktivitetene dine spores og dermed også den påfølgende reklamen.

> Les også: Den store veiledningen til informasjonskapsler

Kanskje du er interessert i...