For mange pc-brukere er Bing en søkemotor de helst unngår.
De aller fleste av oss sverger til konkurrenten fra Google, som er en langt mer populær søkemotor og har vært det helt siden Bing kom på banen i 2009.
Microsoft har desperat forsøkt å få oss til å bytte til Bing (og nettleseren Edge) ved blant annet å legge ut annonser for søkemotoren på uvanlige steder i Windows.
Dette kan du lese om i artikkelen: «Hva skjer med søkefeltet i Windows?»
Men Bing kan også brukes til noe. Og på noen områder er den faktisk bedre enn konkurrenten.
Det er ingen grunn til å unngå Bing
Det er flere gode grunner til å bruke Bing, og det har ganske mange allerede oppdaget.
Microsoft kunne nylig fortelle på selskapets blogg at de nå hadde passert 100 millioner brukere av Bing på verdensbasis. Kunngjøringen kommer kort tid etter at Micrsoft presenterte en ny versjon av Bing med innebygd chatrobot.
Det høres kanskje mye ut, men det er fortsatt et stykke igjen til Googles 4,3 milliarder brukere. Ifølge den nyeste statistikken står Google for 91 prosent av all søketrafikk, mens Bing kun kan skilte med 2,88 prosent av alle søk på verdensbasis.
Les også: Søk i sidepanelet gjør Google-søkene dine enklere
Slik bruker du Bing
Hvis du har en Windows-pc, er Edge-nettleseren allerede installert, og når du gjør et søk i Edge, er det Bing som foretar søket.
Du kan også bruke Bing som søkemotor fra en Chrome-nettleser. Da går du bare til URL-adressen https://www.bing.com/, så vil du finne alle mulighetene vi beskriver i denne artikkelen.
Hvis du ønsker å få mest mulig ut av Bing, er det lurt å logge på med Microsoft-profilen din. Når du er logget på opptjener du automatisk poeng, som du kan bruke til for eksempel å kjøpe gavekort eller donere til veldedige formål.
Nedenfor ser vi på tre fordeler med Bing. Du vil sikkert bli overrasket over at Microsofts søkeside faktisk er vesentlig forskjellig fra Googles.
Fordel 1: Chatbot i Bing er nå tilgjengelig for alle
Grunnen til at Bing nylig rundet 100 millioner brukere, er ifølge Microsoft selv den innebygde kunstige intelligensen. Bing har plassert en chatbot som en del av søkefunksjonen – og dette har gjort brukerne nysgjerrige.
Chatbot-funksjonen gjør det lettere å få svar på spørsmål og finne akkurat den informasjonen du leter etter. Med roboten kan du nemlig utdype søket ditt og få svar med kildeangivelser og lenker til relevante nettsider.
Opprinnelig var den tenkt bare til utvalgte testere, men nå er chattedialogen med kunstig intelligens også en del av den nyeste versjonen av Bing.
Hvis chattefunksjonen ikke er en del av Bing hos deg ennå, er det bare et spørsmål om dager før den er tilgjengelig.
Les også: Microsoft vil knuse Google – bygger inn chatrobot i Bing

Med chatroboten i Bing kan du utdype spørsmålene dine på samme måte som i en vanlig samtale og få veldig gode svar, som roboten henter fra informasjon på nettet kombinert med den kunstige intelligensen. Det er imidlertid vår erfaring at du må være litt kritisk til resultatene, for den kan nemlig dikte opp litt hvis den ikke finner et konkret svar.
© Komputer for alleFordel 2: Flott presentasjon av søkeresultater
Bing har en mer visuell, spennende og på mange måter mer brukervennlig visning av søkeresultatene.
Der Google vanligvis viser resultatene i en liste, er de hos Bing tydelig prioritert, slik at for eksempel en Wikipedia-artikkel fyller hele den øverste delen av nettleservinduet med kapittelinndelinger og vanligvis et stort bilde først.
Og hvis du vil utdype søket, kan du enkelt rulle opp og snakke med chatroboten uten å forlate siden.

Hvis du for eksempel søker etter Napoleon, får du presentert søkeresultatene i Bing i et flott oppsett, der du finner alt du måtte ønske å vite om Napoleon.
Fordel 3: Bing byr på praktiske lenker
Det er selvsagt vanskelig å avgjøre hvilken tjeneste som gir de mest relevante resultatene for akkurat deg. Men vår erfaring er at Bing har en tendens til å finne det vi ønsker.
Når du for eksempel søker etter en musiker, er musikkvideoer høyt prioritert, og det finnes praktiske lenker til relevante nettsider.
I eksempelet nedenfor har vi søkt etter Elvis Presley. Under bildet av sangeren til høyre i vinduet finner du direktelenker til informasjon om ham på Wikipedia, Instagram, Twitter, YouTube og Facebook. Dermed har du vanligvis det du trenger for å finne det du søker etter.
> Visste du at Edge er bygget på samme teknologi som Chrome? Og dermed kan Edge tilby mange av de samme funksjonene. Les mer her.

Et søk etter Elvis Presley gir små lenker til viktige tjenester.
Fremtiden til Bing
Det er med andre ord mange gode grunner til å gi Bing en ny sjanse.
Det er imidlertid utenkelig at Bing vil overta verdensherredømmet for søkemotorer, men vi tror Bing vil tilegne seg en større del av kaka i årene som kommer, for søkemotoren har virkelig fått et skikkelig løft.
Men Google har også en robot på vei inn i søkemotoren, og det er vanskelig å endre folks vaner, så de fleste vil nok tross alt holde seg til Google.
> Se videoen: 28 års nettleserkrig – se utviklingen fra 1994 til i dag