Acrobat til Edge
Acrobat til Edge

Snart blir Adobe Acrobat fast inventar i Microsoft Edge-nettleseren.

© Shutterstock

Adobe Acrobat blir PDF-leser i Edge

Snart blir det en helt ny opplevelse å lese PDF-filer med Microsoft Edge, for Adobe Acrobat blir nemlig en del av nettleseren.

Det er ingen hemmelighet at Microsoft gjerne vil at vi skal bruke Edge-nettleseren, og de lokker ofte med nye og spennende funksjoner – senest med en innebygd chat-robot à la ChatGPT, og nå med et interessant samarbeid med Adobe.

I Windows 10 og 11 er det Microsoft Edge-nettleseren som er standardprogrammet til å åpne PDF-dokumenter, men det blir det snart en endring på. I hvert fall nesten.

For det er riktignok fortsatt Edge som er standardprogrammet i Windows, men Microsoft har inngått en avtale med programvareutvikleren Adobe, noe som betyr at den populære PDF-leseren Adobe Acrobat blir en integrert del av Microsoft Edge. Dette skriver Microsoft i et blogginnlegg.

I fremtiden vil det være Adobe Acrobats kildekode som brukes til å lese PDF-filer i Edge, og det gjør blant annet at dokumentene blir skarpere og flottere, og at de åpnes raskere.

LES OGSÅ: Slik bytter du PDF-leser i Windows

Flottere farger og bedre ytelse

Du har kanskje forsøkt å åpne et PDF-dokument i Edge-nettleseren. Det er ingen stor opplevelse. Tvert imot virker det hele litt vanskelig og lite elegant, og av og til vises ikke dokumentene helt korrekt.

Med integreringen av Adobe Acrobat i Microsoft Edge blir PDF-lesingen forbedret. Ifølge Microsoft vil farger og grafikk fremstå flottere, ytelsen blir raskere, sikkerheten blir bedre og det blir lettere å merke tekstavsnitt.

Det blir også mulig å betale for ekstrafunksjoner, slik som muligheten til å redigere tekst og bilder direkte i PDF-filen samt å konvertere PDF-filer til andre formater.

LES OGSÅ: Åpne aldri PDF-filer fra ukjente avsendere

Acrobat i Edge i mars

Det koster ikke noe å få den nye versjonen av Edge med den forbedrede PDF-leseren, og implementeringen av Adobe Acrobat kommer til både Windows 10 og Windows 11.

Microsoft Edge blir dessuten automatisk oppdatert med den nye PDF-leseren, så det eneste du trenger å gjøre er å smøre deg med tålmodighet.

For etter planen blir Adobe Acrobat en del av Microsoft Edge en eller annen gang i løpet av 2023. De første brukerne får glede av den nye PDF-leseren allerede i mars 2023.

LES OGSÅ: Slik bruker du Chrome-utvidelser i Edge

Kanskje du er interessert i...