Chrome-utvidelser i Edge
Chrome-utvidelser i Edge:

Du kan også laste ned og bruke Chrome-utvidelser i Microsoft Edge-nettleseren. Vi viser deg hvordan. 

© Komputer for alle

Slik bruker du Chrome-utvidelser i Microsoft Edge

Du kan også få glede av alle utvidelsene til Google Chromes nettleser selv om du bruker Microsoft Edge. Les her hvordan du gjør det.

Utvidelser, tillegg eller extensions til nettleseren. Det finnes mange navn på de små miniprogrammene som gjør det enklere, morsommere og mer effektivt å surfe på nettet.

En utvidelse eller et tillegg er et lite program du installerer direkte i nettleseren og som gir deg nye og helt spesifikke muligheter. 

Programmene finnes til stort sett alle nettlesere, men ikke alle nettlesere kan bruke de samme utvidelsene.

Tusenvis av utvidelser til Chrome

Google Chrome er verdens mest brukte nettleser. Derfor er det neppe noen overraskelse at det også er her du finner det største utvalget av utvidelser.

Dessverre er det ikke alltid mulig å bruke Chromes utvidelser i andre nettlesere, men du kan bruke dem i Microsoft Edge. Du kan enkelt få utvidelsene til å fungere i Edge selv om de opprinnelig ble utviklet for Google Chrome.

Det kan du fordi Microsoft Edge, i likhet med Google Chrome, er bygd på samme Chromium-plattform. 

LES OGSÅ: Slik bruker du utvidelser i Chrome

Gi Microsoft Edge tillatelse

Det er ikke alle av Google Chromes utvidelser som også finnes i nettbutikken til Edge. Men du kan heldigvis laste ned Chrome-utvidelser til Microsoft Edge, og det er enkelt å gjøre det:

  1. Åpne Microsoft Edge og klikk på de tre prikkene øverst til høyre.
  2. Velg punktet Utvidelser.
  3. Klikk på Administrer utvidelser.
  4. Klikk på glidebryteren ved Tillat utvidelser fra andre butikker.
  5. Klikk til slutt på Tillat og start nettleseren på nytt.

Når du har gitt tillatelse til å bruke andre butikkers utvidelser, kan du gå til Google Chromes nettbutikk via Microsoft Edge og velge den utvidelsen du vil bruke.

Vi anbefaler imidlertid at du alltid bare laster ned utvidelser fra offisielle kilder som Microsoft eller Chrome, der det stilles krav til sikkerheten, og at du aldri laster ned utvidelser fra andre tilfeldige steder på nettet.

LES OGSÅ: Pass på: Flere blir lurt av utvidelser

Mange nyttige verktøy i nettleseren

I Google Chromes nettbutikk vrimler det av utvidelser som på hver sin måte gjør livet på nettet enda bedre. I Komputer for alle nummer 3/2023 viser vi tre geniale utvidelser som enkelt fjerner forstyrrelser på nettsider.

Du kan for eksempel unngå at videoer spilles av automatisk når du besøker en nettside, eller du kan slippe å måtte lese meldinger om informasjonskapsler gjentatte ganger.

Les mer om utvidelsene i Komputer for alle, der vi også viser hvordan du bruker dem. Hvis du abonnerer på Komputer for alle, kan du allerede nå lese en PDF-versjon av artikkelen her.

Hvis du ikke har abonnement på Komputer for alle, kan du få det ved å klikke her.

Kanskje du er interessert i...