Microsoft Edge-nettleser
Microsoft Edge-nettleser

Nettleseren Microsoft Edge får nye og spennende funksjoner

© Shutterstock

Nye funksjoner til Edge øker yteevnen

Nettleseren til Microsoft får flere spennende funksjoner som skal gjøre livet på nettet enklere.

Senere i år får Microsoft-leseren Edge flere nye og interessante funksjoner. Det har Microsoft nylig bekreftet.

Muligheten til å sortere faner vertikalt og en helt ny måte å kopierer tekst og skjemaer på, er bare noen av de nye funksjoner.

Målsettingen med de nye funksjonene er å øke brukerens produktivitet. Når vi ser funksjonene vist i praksis, er det lett å se for seg at nettleseren vil fungere bedre.

LES OGSÅ: Last ned den nye Edge-nettleseren

Vertikale faner

Én av nyhetene er vertikale faner. Det betyr at fanene som vanligvis ligger øverst i nettleseren, blir lagt til venstre og sortert vertikalt i den nye Edge-versjonen.

De vertikale fanene støtter dessuten støttet av en dra-og-slipp-funksjon, slik at du kan trekke inn nye faner og endre rekkefølgen på dem. Dette gjør livet lettere for dem som ofte har mange faner åpne samtidig, fordi en vertikal liste gjør det mulig å se navnene på åpne faner.

Vertikale faner i Edge kommer senere i år. Har du lyst til å prøve det nå, kan du laste ned Chrome-tillegget Vertical Tabs, som gir en lignende funksjon.

Vertikale faner i Microsoft Edge.
Vertikale faner

Slik kommer de vertikale fanene i Microsoft Edge til å fungere i praksis.

© Microsoft

Kopier tekst og tabeller

Edge får også en funksjon som kalles Smart Copy. Den gjør det mye lettere å kopiere tabeller og sette dem inn i dokumenter eller epost.

Bruk musen og marker feltet du vil kopiere, høyreklikk og velg Kopier. Ifølge Microsoft vil formatet du kopierer ikke endre seg når du setter det inn et nytt sted. Dermed slipper du å tilpasse det du kopier til det formatet du limer det inn i.  

Smart Copy kommer også senere i år, men du kan forvente at funksjonen vil oppføre seg omtrent som vist under.

Smart Copy
Smart Copy

Så lett blir det å kopiere tabeller i Edge. 

© Microsoft

Kanskje du er interessert i...