Microsoft blokkerer Windows 11-oppgradering
Windows 11:

Hvis Internet Explorer er standard nettleser i Windows 10, vil Microsoft blokkere oppgraderingen til Windows 11.

© Shutterstock

Microsoft blokkerer Windows 11-oppgradering

Hvis du bruker Internet Explorer som standard nettleser i Windows 10, kan det hende Microsoft vil hindre deg i å oppgradere til Windows 11.

Langt fra alle pc-er er kompatible med Windows 11, og selv om pc-en din er klar for det nye operativsystemet, kan du få problemer med å oppgradere fra Windows 10.

For hvis du har Windows 10 og Internet Explorer er din mest brukte nettleser (eller bare angitt som standard nettleser), kan du oppleve at Microsoft aktivt hindrer deg i å oppgradere til Windows 11.

Heldigvis finnes det en enkel løsning på problemet. 

Microsoft blokkerer automatisk oppgraderingen

Hvis du vil oppgradere til Windows 11 og du bruker Internet Explorer som standard nettleser, må du nemlig først overføre nettleserdataene til Microsoft Edge.

Grunnen er at Internet Explorer er i ferd med å bli faset ut, og Microsoft vil sikre at du ikke mister lagrede opplysninger og andre nettleserdata i Internet Explorer når du oppgraderer til Windows 11, der du ikke kan bruke Explorer-nettleseren. 

LES OGSÅ: Microsoft: Slutt å bruke Internet Explorer

Derfor blokkerer Microsoft nå automatisk oppgraderingen til Windows 11, med mindre alle nettleserdata fra Internet Explorer er overført til Microsoft Edge-nettleseren.

Løsningen er altså å skifte fra Internet Explorer til Microsoft Edge først. Ellers risikerer du å miste alle bokmerker, passord, brukernavn og mye annet når du oppgraderer til Windows 11.

LES OGSÅ: Windows 11 er her – hva betyr det for meg?

Slik importerer du nettleserdata i Edge

Hvis Microsoft hindrer deg i å oppgradere til Windows 11 fordi du bruker Internet Explorer som standard nettleser, må du overføre nettleserdata, innstillinger, passord og brukernavn og alt annet til Edge.

Det er uansett lurt å overføre dataene fra Internet Explorer siden utløpsdatoen for nettleseren er 15. juni 2022

Dette må du gjøre hvis du vil overføre data til Edge-nettleseren:

  1. Åpne Microsoft Edge, og klikk på de tre prikkene øverst til høyre.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Under Profiler klikker du på Importer nettleserdata.
  4. Klikk på Velg hva du vil importere.
  5. Velg Microsoft Internet Explorer og klikk på Importer.

Edge-nettleseren importerer dermed dataene fra Internet Explorer, og du kan deretter oppgradere til Windows 11 hvis datamaskinen er kompatibel med Microsofts nyeste operativsystem.

LES OGSÅ: Microsoft advarer mot å laste ned Google Chrome

Kanskje du er interessert i...