Internet Explorer fases ut
Internet Explorer fases ut

Microsoft oppfordrer alle til å droppe Internet Explorer og i stedet bruke Microsoft Edge.

© Shutterstock/monticello

Microsoft: Slutt å bruke Internet Explorer

Internet Explorer er i ferd med å bli faset ut, og nå oppfordrer Microsoft pc-brukere til å slutte å bruke nettleseren.

23. mars 2022 av Martin Lorentsen

Du visste det kanskje allerede. Microsofts gamle nettleser, Internet Explorer, er i ferd med å fases ut, og snart vil nettleseren ikke lenger støttes av Microsoft.

Faktisk skal vi allerede til sommeren ta et endelig farvel med nettleseren som har vært en fast del av Windows siden 1995. 

Derfor anbefaler Microsoft at du allerede nå slutter å bruke Internet Explorer, hvis du ikke allerede har gjort det. Ellers fjerner Microsoft selv Internet Explorer fra Windows-pc-en din i løpet av sommeren.

LES OGSÅ: Slik velger du ny, standard nettleser i Windows 10

Si farvel til Internet Explorer i juni

Det har lenge vært kjent at Microsoft vil fase ut Internet Explorer. Microsoft selv har flere ganger minnet oss på at Internet Explorer snart hører fortiden til, og nå varsles det igjen om at nettleseren blir droppet.

Nærmere bestemt er det 15. juni 2022 at Microsoft slutter å støtte Internet Explorer. 

Det betyr at skrivebordsversjonen av nettleseren blir fjernet på de fleste Windows 10-datamaskiner.

Hvis du har en Windows-versjon som fortsatt har nettleseren etter 15. juni, kan du forvente at den snart forsvinner. Microsoft planlegger nemlig å fjerne Internet Explorer fra de resterende Windows-datamaskinene kort tid etter 15. juni 2022.

LES OGSÅ: Derfor bør du bruke Microsofts nye Edge-nettleser

Microsoft anbefaler Edge

Det kommer neppe som et sjokk at Microsofts anbefalte erstatning til Internet Explorer er selskapets egen Edge-nettleser.

Microsoft har hele tiden forsøkt å få oss til å bruke denne nettleseren – på mer eller mindre kreative måter – for eksempel ved å advare brukere som forsøkte å installere Google Chrome om at Edge er en bedre nettleser for Windows. Og fra 15. juni 2022 vil Microsoft Edge være standardprogrammet for alle former for internettavhengige tjenester i Windows.

Selv om Edge-nettleseren er blitt betydelig bedre siden den så dagens lys, er den fortsatt langt fra den foretrukne nettleseren blant pc-brukerne. Selv om Edge vinner frem, brukes den bare av knapt 10 % av brukerne – Chrome tar suverent ledelsen med over 65 %. 

LES OGSÅ: Edge-nettleseren øker i popularitet

Hvis du ikke ønsker å bruke Edge-nettleseren, står du fritt til å bruke en annen.

I Fordelssonen kan du for eksempel laste ned den ganske smarte Vivaldi-nettleseren, som i tillegg til å ha innebygd blokkering av reklame, også beskytter personvernet ditt svært godt.

Klikk her for å laste ned Vivaldi-nettleseren.

LES OGSÅ: Design din egen nettleser med Vivaldi

Kanskje du er interessert i...