Falske pushvarsler

Nå kan du slippe irriterende varsler i nettleseren Microsoft Edge.

© Shutterstock

Unngå å bli lurt av falske varsler

Varsler i nettleseren er ikke bare irriterende, de kan også være direkte skadelige. Nå gjør nettleseren Edge det lettere å unngå dem.

18. mai 2020


Har du lagt merke til en liten melding som noen ganger dukker opp i venstre side av nettleseren og ber deg om å tillate eller blokkere varsler fra en hjemmeside?

Meldingene, også kalt push-varsler, kan være smarte hvis de er fra en nettside som du gjerne vil holde deg oppdatert på.

Trykker du "Tillat" får du nemlig automatisk et varsel på skrivebordet i Windows hver gang det skjer noen nytt på siden.

Funksjonen kan imidlertid bli utnyttet av hjemmesider som vil bombardere deg med annonser, hvis du velger Tillat.

> Les også: Unngå varsler i Windows 10

Push notification

Du har kanskje lagt merke til denne lille boksen. For de fleste kjente hjemmesider, her britiske Daily Mail, kan det være fint å få et varsel hver gang det kommer nyheter eller andre oppdateringer. Svindlere kan imidlertid utnytte funksjonen til å lure deg. Derfor kan det være smart å blokkere varslene fullstendig i Edge. 

Misbrukes av svindlere

I tillegg til at varslene kan irritere, har det også vist seg at de kan misbrukes.

Passer du ikke på hva du klikker "Tillat" på, risikerer du å drukne i annonser og søppelpost.

Det finnes til og med svindelsider som tvinger deg til å klikke på "Tillat" før du får se hjemmesiden du vil til, og som deretter sender deg varsler med blant annet annonser.

I utgangspunktet bør du derfor unngå å trykke "Tillat" på sider som benytter slike metoder.

Nå blokkerer Edge varsler

På grunn av det økende antall hjemmesider som misbruker funksjonen "varsler", gjør flere nettleser det lettere å unngå de forstyrrende varslene.

I den nyeste versjonen av Edge kan du unngå varslene helt. Under innstillinger og varsler kan du nå velge om du verken vil se eller høre varsler og den lille boksen der du må velge tillat eller blokker.

Det er også mulig å endre innstillinger for varsler i andre nettlesere. Du kan altså ta kontroll over de irriterende varslene selv om du ikke bruker Edge. 

Se hvordan du endrer innstillingene i Google Chrome

Kanskje du er interessert i...