Med YouTube Premium slipper du reklame
Reklame på YouTube:

I fremtiden kan din eneste løsning være å betale for YouTube Premium hvis du vil se på YouTube-videoer uten reklame.

© Shutterstock

YouTube vil tvinge deg til å se reklame

Frem til nå har du sluppet unna reklame på YouTube via adblocker og spesielle nettlesere. Det kan du ikke i fremtiden. YouTube vil nemlig tvinge deg til å se reklame – med mindre du betaler.

17. mai 2023 av Martin Lorentsen

Siden 2005 har du hatt muligheten til å se alt fra grundige filmanalyser og dokumentarer til morsomme videoer av dyr og mennesker på YouTube.

Men dessverre er det en ubehagelig overraskelse i vente for brukere av videoplattformen.

YouTube tester nemlig en funksjon som nekter deg tilgang til videoene hvis du bruker en nettleserutvidelse som blokkerer reklame – en såkalt adblocker.

Du blir med andre ord snart tvunget til å se reklame hvis du vil se videoer på YouTube, med mindre du betaler for Premium-løsningen deres.

LES OGSÅ: Denne typen reklame fjerner YouTube

YouTube låser videoene

Det var Reddit-brukeren Sazk100 som i forrige uke oppdaget at YouTube har planer om å fjerne tilgangen til videoer hvis du bruker en nettleserutvidelse som blokkerer reklame.

Senere har YouTube bekreftet planene om å tvinge oss til å se reklame til mediet Bleeping Computer.

Funksjonen, som allerede finnes på mange andre nettsteder, låser rett og slett innholdet, og du møtes i stedet av en dialogboks som ber deg tillate reklame på nettsiden.

For å se videoene må du altså slå av nettleserutvidelser som Adblock eller uBlock Origin på YouTube, og i stedet leve med de mange og ofte lange reklamene som vises før, under og etter videoene.

LES OGSÅ: Nå får du mer reklame i Windows

Slik slipper du reklame på YouTube

Inntil videre kan du fortsatt slippe reklame på YouTube med en adblocker som Adblock eller uBlock Origin Chrome eller Edge, eller ved å bruke nettleserne Opera GX eller Brave, som har innebygd adblocker.

Og ettersom funksjonen ikke er ferdig testet ennå, vet vi ikke helt sikkert om enkelte nettleserutvidelser eller nettlesere med innebygde adblockere kan omgå YouTube-blokkeringer når den implementeres.

Hvis ikke må du kanskje ta frem betalingskortet for å kunne se YouTube-videoer uten avbrudd. 

Med den nye funksjonen oppfordrer YouTube deg sterkt til å kjøpe et YouTube Premium-abonnement.

Med et slikt abonnement slipper du nemlig reklame på YouTube. I skrivende stund kan du kjøpe et Premium Lite-abonnement for å unngå reklame, og det koster 69 kroner i måneden for én brukerkonto.

LES OGSÅ: Hva er YouTube Premium?

Kanskje du er interessert i...