Microsoft Bing
© Shutterstock

Microsoft forbedrer tjenestene sine med kunstig intelligens

Microsoft avslører at de vil forbedre flere av sine nåværende tjenester ved hjelp av kunstig intelligens. Blant tjenester som er nevnt, er søkemotoren Bing.

15. desember 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Microsoft avslørte nylig at de vil legge til funksjoner basert på kunstig intelligens i flere av tjenestene sine. Blant dem som er nevnt, finner vi søkemotoren Bing, som er Microsofts konkurrent til Google.

Den kunstige intelligensen i Bing skal gi bedre søkeresultater. Hvis du stiller Bing et spørsmål der det finnes flere svar, vil Bing laste ned treff fra de ulike hjemmesidene og legge dem side om side på forsiden, slik at det er lett å finne svaret på nettopp ditt spørsmål. Den kunstige intelligensen skal også brukes til forbedret bildesøk og mye annet som du kan lese om her.

Microsoft Bing er verdens tredje største søkemotor etter Google og den kinesiske Baidu-tjenesten. Likevel står ikke Bing for mer enn åtte prosent av alle søk i verden.

Lær mer om den digitale verdenen med Komputer for alle. Kjøp ett nummer av bladet og få tilgang til 300 smarte programmer i Fordelssonen for bare 29 kr!

Microsoft satser på kunstig intelligens

Det er ikke bare søkemotoren til Microsoft som forbedres med kunstig intelligens. Også Microsoft Office og den stemmestyrte assistenten Cortana blir oppdatert.

Word vil for eksempel legge til forkortelser i ordlisten når den kunstige intelligensen oppdager at du bruker dem. Kunstig intelligens vil også bli brukt til å forbedre data og grafer i Excel.

Les også: 5 smarte tips til Word som du bare må prøve

Microsoft er bare ett i en stadig lengre rekke av selskaper som tar i bruk kunstig intelligens. I 2017 har Apple, Huawei, Google og mange flere lansert funksjoner som er basert på kunstig intelligens.

> Les alt om den nyeste teknologien her

Kanskje du er interessert i...