151 skadelige apper til Android
Skadelige apper

Det er funnet 151 skadelige apper i Google Play Butikk. Sjekk om du har installert én eller flere av dem.

© Shutterstock

151 skadelige apper til Android: Slett dem umiddelbart

Det er oppdaget 151 skadelige apper i Androids Google Play Butikk. Hvis du har én eller flere av disse installert, bør du slette dem umiddelbart.

12. november 2021 av Martin Lorentsen

Nå skjer det igjen!

Det er funnet flere skadelige apper i Androids Google Play Butikk. Denne gangen er det snakk om hele 151 ondsinnede apper som kan medføre store problemer for Android-brukere verden over.

De skadelige appene er allerede fjernet fra Google Play Butikk, men det betyr ikke at de er slettet fra telefonen din.

Dermed kan du fortsatt ha én eller flere av de skadelige appene installert på Android-telefonen, og hvis du har det, må du fjerne dem umiddelbart.

LES OGSÅ: Bedre personvern i Google Play Butikk

Falske apper: Fra antivirus til Photoshop

Utviklerne av antivirusprogrammet Avast har laget en liste over de 151 skadelige appene, slik at du enkelt kan sjekke om du har installert dem på mobilen.

Listen finner du her, og den omfatter bl.a. VPN-appen SecVPN, fotoapper som Photoshop Detector og Recovery Old Photo og et falskt antivirusprogram som heter WOX – Antivirus & Cleaner.

LES OGSÅ: Se opp for lureapper på telefonen

Beskytt deg mot skadelige apper

Det er ikke første gangen det blir funnet skadelige apper i Androids Google Play Butikk, og det er sannsynligvis heller ikke den siste.

Det er dessverre lett å få en skadelig app installert på en Android-telefon, men heldigvis finnes det gode antivirusprogrammer til telefonen som kan hindre at det skjer.

En del av dem koster penger, men appen Sophos Intercept X er gratis. Vi har tidligere skrevet om appen i bladet vårt, og den fungerer glimrende som beskyttelse mot skadelige apper og filer.

> Du kan lese artikkelen om appen og hvordan du laster den ned og setter den opp her.

Skann telefonen og fjern apper med Sophos

Når du har installert Sophos Intercept X, vil du automatisk få beskjed når du er i ferd med å laste ned en skadelig app eller fil. 

Sophos Intercept X vil deretter hindre at appen eller filen kjører på telefonen. 

Hvis du mistenker at du allerede har én eller flere av de 151 skadelige appene på Avasts liste installert, kan Sophos Intercept X hjelpe deg med dette også. Du kan nemlig skanne telefonen og raskt oppdage om det skjuler seg en skadelig app på den. 

Deretter kan du fjerne appen trygt med Sophos Intercept X.

LES OGSÅ: Farlig skadevare forkledd som sikkerhetsoppdatering

Kanskje du er interessert i...