Microsoft oppdaterer Windows 10 med ny funksjon for sikkerhetskopiering
Fantastisk:

Microsoft har tidligere annonsert at det ikke ville komme flere nye funksjoner til Windows 10. Man kan ikke annet enn å bli glad når det likevel viser seg å ikke være tilfelle.

Windows 10 får nytt sikkerhetskopiprogram

Med en ny, stor valgfri oppdatering til Windows 10 får operativsystemet nye funksjoner og rettelser. Du kan blant annet se frem til å prøve et helt nytt program for sikkerhetskopiering.

1. september 2023 av Henning Dadkhah Rasmussen

Ifølge Microsoft er 14. oktober 2025 den siste dagen for Windows 10. De hevder også at versjon 22H2, som er installeret på den maskinen du har i dag, er den siste store oppdateringen av Windows 10.

I våres slo Microsoft inn enda en spiker i kisten for Windows 10 ved å gi klar beskjed om at det ikke ville komme nye funksjoner i operativsystemet.

Det var en sak som naturligvis ble behørig dekket også av oss i Komputer for alle.

Derfor kom det som en overraskelse på oss og andre teknologientusiaster verden over at en helt ny oppdatering av Windows 10 likevel inneholder en helt ny app.

Valgfri oppdatering med nye funksjoner

Den nye oppdateringen heter "KB5029331 Preview cumulative update for Windows 10 22H2" og inneholder i alt 16 forbedringer og nye funksjoner for Windows 10.

Dette er en valgfri oppdatering og lastes ikke ned automatisk. I stedet finner du den under Oppdatering og sikkerhet på Windows 10-maskinen, der du kan velge å laste den ned.

Blant de nye funksjonene finner vi blant annet en bedre lokaliseringstjeneste, slik at du får mer relevante værmeldinger, og selvfølgelig en rekke rettinger av feil og mangler i Windows 10.

Helt ny sikkerhetskopiering

Den valgfrie oppdateringen inneholder også et helt nytt sikkerhetskopiprogram for Windows 10, slik at denne eldre Windows-versjonen får de samme funksjonene for sikkerhetskopiering som finnes i Windows 11. 

I Windows 11 ligger valgene for sikkerhetskopiering i Windows-innstillingene under Kontoer og Windows Sikkerhetskopiering.

I Windows 10 har de samme funksjonene til nå vært spredt over forskjellige innstillinger og programmer, men nå samles de i én app – på samme måte som i Windows 11. 

> Les også: Hvor ofte bør jeg sikkerhetskopiere datamaskinen?

Lagre apper og innstillinger i OneDrive

Med den nye appen, som heter Windows Sikkerhetskopiering på norsk, kan du lagre utvalgte filer og mapper i OneDrive. Du kan også lagre app-innstillinger, kopiere Windows-innstillinger, passord og WiFi-passord – også til OneDrive.

Disse alternativene finnes allerede, men hvis du ikke bruker den nye appen, må du inn i kontoinnstillingene og OneDrive for å få tilgang til dem.

Det er kort sagt blitt mye lettere å sikkerhetskopiere i Windows 10.

> Les også: Hva koster lagring på OneDrive, Google Disk og Dropbox?

Det nye programmet i Windows 10 heter kort og greit Windows Sikkerhetskopiering
Enkel sikkerhetskopiering:

Det nye programmet, Windows Sikkerhetskopiering, samler de eksisterende Windows 10-funksjonene for sikkerhetskopiering på ett enkelt sted.

Slik får du den nye oppdateringen av Windows 10

Den nye oppdateringen med det nye sikkerhetskopiprogrammet er valgfri og befinner seg rett under de vanlige oppdateringene i Windows-innstillingene.

Se etter en oppdatering som heter "KB5029331 Preview cumulative update for Windows 10 22H2".

Klikk på Last ned og installer for å installere oppdateringen på datamaskinen.

Det kan tenkes at du må starte maskinen på nytt når oppdateringen er lastet ned.

Deretter kan du søke opp det nye sikkerhetskopiprogrammet ved å skrive Windows Sikkerhetskopiering i søkefeltet på oppgavelinjen.

> Les også: I høst endres oppgavelinjen i Windows 11

Den nye Windows 10-oppdateringen lastes ikke ned automatisk. Du må selv gå til Oppdateringer og sikkerhet i Windows-innstillingene for å installere oppdateringen.
Valgfri oppdatering:

Den nye Windows 10-oppdateringen heter "KB5029331 Preview cumulative update for Windows 10 22H2". Den lastes ikke ned automatisk, så du må gå til Oppdateringer og sikkerhet i Windows-innstillingene for å installere oppdateringen.

Kanskje du er interessert i...